Egy orvosi karon tanuló ember hogy képes olyat leírni hogy "kaphassa"?
Figyelt kérdés
Talált elveszett cuccos csoportban, a facebookja szerint elit gimibe végzett, és orvostan hallgató. De egy ilyen ember hogy a rossebbe tud ilyet leírni hogy "a tulajdonosa kaphassa vissza azonosítás után."
Valaki magyarázza már ezt meg nekem, mert ez így estére teljesen lehozott az életről?
2021. ápr. 1. 17:49
11/18 anonim válasza:
Bár a példa pont lehet helyes a megfelelő szövegkörnyezetben, ha hibás is lenne, gondoljunk arra, hogy egy orvos is lehet diszlexiás, vagy lehet hogy tájnyelven vagy rétegnyelven beszélő környezetben nőtt fel, és a tájnyelvhez ragaszkodik. amíg ez nem értelemzavaró, szerintem nincs vele probléma - a nyelvészet is a leíró, és nem az előíró irány felé tendál manapság. Szerintem egyre inkább az számít cikinek, ha valaki egy rétegnyelvi fordulatba vagy szóhasználatba beleköt, nem pedig az, ha használja. Egy hivatalos dokumentumban vagy tudományos disszertációban illik az akadémiai nyelvet használni, nade a facebookon?
12/18 anonim válasza:
Egy diszlexiás orvos hogy végzi el az egyetemet? Nem kötekedés, de nagyon megnehezíti az olvasást, és ugye alapból nem túl könnyű az egyetem.
13/18 anonim válasza:
És orvosin ugye nem elég az, hogy oda figyelünk az órán.
14/18 anonim válasza:
#12, nekem van diszlexiás ismerősöm, akinek az elmondása szerint ő lassabban olvas, viszont szinte mindent megjegyez elsőre. Így lehet, hogy el tudta volna végezni (de amúgy nem orvos). De a diszlexiának is sokféle súlyossága lehet, és egy magas IQ-val rendelkező diszlexiás nem feltétlenül tanul lassabban vagy nehezebben, mint egy ép ember. Egy csomó kompenzációs mechanizmust kialakítanak ezek a gyerekek, gyakran már nem is mutatható ki felnőtt korban a részképességzavar. Ettől még ha nem koncentrál az illető, lehet hogy könnyebben vét hibát.
15/18 anonim válasza:
Hát, ez a magas IQ dolog is kétséges. Hiába magas az, szenvedés volt az első két év. Bár tovább nem is jutottam, mert kirúgtak, de szerintem megcsináltam volna.
16/18 anonim válasza:
1. A diszlexia olvasási zavar, az írásbeli diszgráfia.
2. Bizonyos szövegkörnyezetben ez az írásmód lehet helyes, de tájnyelvi használatban sem helytelen, illetve a tájnyelvi beszéd nem részképesség zavar.
3. Az orvosokról amúgy is van egy sztereotípia, hogy rondán írnak, amíg a gyógyszerészek el tudják olvasni, meg tudják érteni, nagy baj nincs. 😄
17/18 anonim válasza:
Nem retard vagy, hanem egy picikét szigorúan és egy csöppet talán elhamarkodottan ítéled meg az embereket... Sokan pl. azt gondolnák a kérdésed alapján, hogy egy bődületes seggfej vagy, azonban te egész biztosan mást gondolsz magadról - és az igazság szinte bizti, valahol a kettő között lesz - gondolkodj el azért ezen ...
18/18 anonim válasza:
Mindenki szokott helyesírási hibákat véteni. Ez most meg talán még inkább van úgymond, hogy a telefonokon pötyögtetünk. Rövidítünk dolgokat, nem írunk ékezeteket, stb. Engedd el, vagy ne legyél ennyire kötekedő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!