Egy orvosi karon tanuló ember hogy képes olyat leírni hogy "kaphassa"?
Figyelt kérdés
Talált elveszett cuccos csoportban, a facebookja szerint elit gimibe végzett, és orvostan hallgató. De egy ilyen ember hogy a rossebbe tud ilyet leírni hogy "a tulajdonosa kaphassa vissza azonosítás után."
Valaki magyarázza már ezt meg nekem, mert ez így estére teljesen lehozott az életről?
2021. ápr. 1. 17:49
1/18 anonim válasza:
"hogy a rossebbe"
Na...bagoly mondja...😃
2/18 anonim válasza:
Mivel nyelvtanilag teljesen helyes lehet egyes formákban, azért.
pl. "..., hogy a tulajdonos kaphassa vissza azonosítás után."
3/18 anonim válasza:
Értelmetlen példa, de: "Azért adta pont neki, hogy a tulajdonos kaphassa vissza azonosítás után."
4/18 A kérdező kommentje:
Igazatok van, így teljes szövegkörnyezetben elolvasva. Sajnos én vagyok a retard...
2021. ápr. 1. 17:53
6/18 anonim válasza:
A “megkaphassa” “kaphassa vissza” teljesen helyes. Nyugi kerdezo, az en agyam is kizoomol neha :D nehez a magyar nyelv, na
7/18 A kérdező kommentje:
@17:54
Hát valakinek ezt is fel kell vállalni, nem?
2021. ápr. 1. 17:56
8/18 anonim válasza:
Szerintem a kapphasa a hejes irasmod.
9/18 anonim válasza:
Miért várod el egy orvostól, hogy helyesen írjon?
Attól nem lesz jobb orvos, hogy helyesen ír.
(Egyébként a biológia szakon tanulók szokták a legnagyobb helyesírási hibákat véteni.)
10/18 anonim válasza:
Ezt mondhassa vagy írhassa akárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!