Mit gondoltok az alábbi emberi (női?) tulajdonságról?
48F vagyok. Az életemben már legalább két nőnél tapasztaltam az alábbi furcsa(?) jelenséget.
A szitu röviden felvázolva:
Látszólag minden ok, normálisan beszélgetünk, egyenrangú felekként vagyunk benne egy társalgásban, mígnem egy teljesen váratlan pillanatban felborul ez a fajta egyensúly és a nő nekemtámad, egy számomra bántó vagy sértő kijelentésével, monológjával, stb.
Durván, agresszíven és teljesen váratlanul (ezen a váratlanságon van a legfőbb hangsúly ezekben a szitukban), holott ennek előzőleg semmiféle jelét sem mutatta irányomba.
Szerintetek egy társas viszonyban bekövetkező ilyen jellegű hangulati "Pálfordulás" az mennyire tekinthető tipikusan női vonásnak?
Mit gondoltok, ez a furcsa tulajdonság, nagy általánosságban is jellemző a nőkre, vagy csak nekem van ilyen pechem egyesekkel?
Egy másik példa, mert nagyon rá lett fókuszálva erre az egyre, pedig engem általánosságban érdekelne a dolog.
Párkapcsolatomon belül (látszólag) minden rendben volt. Épp egy nagyon pozitív dolgot tettem a hölgy számára és úgy jó is volt a lelkemnek, önértékelésemnek, stb. amit tettem. Ezek után nyugisan üldögélek és normálisan múlatjuk az időt, amikor váratlanul nekem támad durva és bántó szavakkal. Nagyon rosszul esett, mert pont az ellenkezőjére számítottam volna tőle azok után, amit előzőleg cselekedtem az irányába.
(Ezt később persze megfejtettem nála, de első alkalmakkor hideg zuhanyként ért a dolog. Egyszerűen nem tisztelt, nem fogadott el olyannak, amilyen vagyok. Szakítás is lett a vége.)
Szóval nem a két konkrét eset elemzése érdekelne, hanem, hogy ez a szélsőséges hangulati ingadozás mennyire tipikus, vagy ez egyformán jellemző mindkét nemre?
Kérdező, azt értsd meg, hogy ok nélküli nem történik semmi. Bármi történik is, annak volt előzménye.
Mi lenne, ha nem a másikban keresnéd először a hibát, hanem saját magadban? Magadat vizsgáld meg, viselkedésedet, stílusodat..stb. hogy miért kapod ezt folyamatosan. Nem furcsa neked, hogy mindig ezt kapod?
Kedves előttem szóló! Én így nem tudnék viselkedni a másik emberrel, de persze biztosan bennem van a hiba. (Azt egyébként meg senki se mondta, hogy én mindig ezt kapom a nőktől.)
Akkor szerinted az a normális viselkedés, hogy felhőtlenül múlatjuk az időt, nevetgélünk, témázgatunk, stb. és egyszer csak azt mondja a másik nekem tök. komolyan és spontán, hogy mondjuk: "dögölj meg!" Ez szerinted a normális viselkedés? (Az adott pillanatban semmi okát nem adtam annak, hogy így nekem támadjon az illető.)
Én csak azt furcsálom - és a kérdésem is erre irányult -, hogy ezt a fajta jelenséget ezidáig csak nőkkel kapcsolatban tapasztaltam.
Kérdező, persze, hogy nem normális viselkedés, de tudtad értelmezni pár kommentel ezelőtti hozzászólásomat? Hogy lehet, hogy régebben tettél valamilyen megjegyzést, ami az adott nőnek nem tetszett, ő erről nem szólt neked, és csak most robbant ki belőle.
Gondolom az se furcsa számodra, hogy csak pár bizonyos nőnél tapasztaltad ezt. Ki választja ezeket a nőket? A szomszéd Pista bácsi vagy te?
Végeztél önvizsgálatot? Semmi sem történik ok nélkül, ezt verd jól bele a fejedben.
Hahó. Leírta a kérdező. "Nem fogadott el olyannak, amilyen vagyok".
Tettél neki valami jót. Lehet, hogy ezután hatalmas önelégültség fogott el például és ez tenyérbe mászó volt és emiatt rád támadt. SEMMI nincs előzmény nélkül.
Igen, az emberek általában megválaszthatják azt, hogy ki lesz a vér szerinti húguk.
Önelégültségnek tűnhetett az a jóleső fizikai fáradtság érzete bennem, amit azután az elvégzett munka után éreztem, amivel a szóban forgó szeretett személyt szolgáltam? Furcsa.
(Utólagosam megfejtve a két esetet, valójában a dolgok hátterében - mélységében - sokkal inkább egyfajta dominanciaharc - úgymond "játszmázás" - állhatott, tehát, hogy "ki viselje a nadrágot" a társas kapcsolaton belül. Bármennyire is fájó valakinek az, hogy nem vagyok hajlandó "lemenni kutyába", attól még lehetne normálisan viselkedni a másikkal. Szerintem.)
Egyébként meg nem érdekel, hogy mi volt a múltbeli előzménye a történéseknek, ott - abban a pillanatban - semmi sem indokolta az ilyen jellegű hangulati " Pálfordulást". Ezekre a szitukra illik pl. az ünneprontás fogalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!