Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért őrülök meg a bizonytalan...

Miért őrülök meg a bizonytalanságtól?

Figyelt kérdés

Ha bármi kicsit komolyabb jelentőséggel bíró bizonytalan dolog van az életemben, akkor egyből elkezdek stresszelni, és görcsölni. Ekkor általában reszketek, izzadok, és hasmenésem is szokott lenni. Az agyam ilyenkor kikapcsol, és nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy mi fog történni, és az hogyan fogja befolyásolni az életem. És ami a legrosszabb, hogy általában elkezdek agyalni és túlgondolni. Hamis és rossz gondolatokat kreálok, amiket aztán mindig el is hiszek. (Biztos valami rossz fog történni, ezután sose se lesz semmi a régi, stb.)

Ennek mindig az a vége, hogy nem tudom kivárni azt, amíg a bizonytalan dologból ténylegesen eredmény születik, hanem hamarabb hozok valami elhamarkodott rossz döntést annak érdekében, hogy megszűnjön a bizonytalanság. Ezek a rossz döntések viszont mindig negatív hatással voltak az életemre. Mit tudnék csinálni, hogy ettől a tulajdonságtól megszabaduljak? Az utóbbi időkben nagyon megkeserítette az életem, és úgy érzem nem tudom legyőzni ezt a "démonomat".

2021. márc. 26. 11:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz menj el, én is hasonló problémával küzködtem.

Bennem az iskola alakította ki, hogy stresszeltem, h mi lesz a dolgozatban, zh-n stb és szerettem volna tudni a jövőt. :) Az ilyenekre viszont nem vagyunk képesek, sokat segít ha van barátod/barátnőd, akivel beszélhetsz róla, nem a legrosszabb verziót kell felvázolni, vagy eltereled a gondolataidat.

2021. márc. 26. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!