Hogyan lehetnék magabiztosabb?
Ezeket úgy tudod legyőzni, ha szembe nézel velük. Közhely, de igaz. Ha félsz kiselőadást tartani, akkor csinálj minél többször.
Akkor is kérdezz meg egy eladót, hogy mi hol van, ha amúgy tudod a helyét. A lényeg, hogy gyakorold az ilyen szituációkat. Ha van valaki a lépcsőházban, akkor márpedig menj ki!!! Köszönj hangosan és ennyi mész tovább az utadon.
A suliban is bátran jelentkezz, ha tudod a választ. Ha hülyeséget mondasz az sem baj, a tanár csak arra fog emlékezni, hogy aktív voltál, a többiek pedig elfelejtik úgyis.
Tini koromban pont ilyen voltam én is, aztán rájöttem, hogy változtatni akarok és szép sorjában szembe néztem a félelmeimmel és ma már a 10 évvel ezelőtti énemhez képest magabiztosabb vagyok, kezdeményezőbb.
Szerintem mindaz, amit leírtál a legtöbb tinire jellemző.
#2-essel nem tudok egyet érteni... ezek apróságok, nem kell egyből pszichoterápiára rohanni. Egy kis odafigyeléssel te magad is tudsz változtatni, az előttem szóló le is írta hogyan... gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj még többet. El kell hitetned magaddal, hogy annak sincs negatív következménye ha esetleg hibázol, de ahhoz, hogy ezt megérts lehetséges, hogy egy párszor számodra kellemetlen szituációkba kell kerülnöd, hogy megérts, hogy nincs mitől félned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!