A mai világban megéri jóindulatú, kedves embernek lenni ?
Mostanában sokszor éreztem úgy, hogy nem.
De ennek ellenére próbálkozom megmaradni embernek, kedvesnek, még ha néha nehéz is.
Egyrészt helyzete és embere válogatja, ki milyen körülmények között mennyire értékeli a másik kedvességét.
Másrészt ha csak számításból próbálsz kedves lenni valakivel, az pont nem kedvesség. Aki az, jellemzően nem azért az, mert annyira kifizetődő neki, hanem mert ilyen a jelleme, a személyisége.
Én ilyen vagyok, és még jól is nézek ki szóval először félre is ismernek.
38F
Tudod a világ interakciók sorozatából áll. A találkozásoknál lehet dezertálni vagy a másikkal kooperálni. Ebből a játékból mindig kijönnek a potyautasok, akik sosem tesznek semmit a közösség érdekében, csak élvezik az abból származó kedvező hatásokat. Élvezik, mert mindig lesz valaki, aki elvégzi a munkát helyettük, a "lúzerek".
Az élet lúzerei a kedvesek. Akik kedvesek, alázatosak, konszolidáltak, azok a legtöbb esetben a modern civilizáció vesztesei. Az emberek 90%-a kihasználja a jóhiszeműségüket, az alázatukat, a tenni akarásukat. A kapcsolatokban is ők az aktívak, míg a másik gyakran a haszonélvezői a kapcsolatnak.
Összességében nem, nem éri meg kedvesnek lenni, de hiába, ha a habitusod erre predesztinált, csak reménykedhetsz abban, hogy egyszer találkozol olyannal, aki hasonló, mint te és nem játssza ki az attitűdöd vonásait!
6#
És akkor mi van ha kedves vagyok? Semmi. Kihasználnak? Egészségére!:))) Attól én még ilyen vagyok, és jól érzem magam a bőrömben és ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!