Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzi azt sok férfi,...

Miért érzi azt sok férfi, hogy az öltöny kényelmetlen viselet, mikor valójában ha megfelelő méretű, kényelmesebb és praktikusabb a legtöbb sportos szerkónál?

Figyelt kérdés

2021. márc. 18. 13:08
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

A futás alatt azt értettem, mikor a buszhoz fut valaki, vagy mert kergetik. :D Természetesen nem sportot.

Nyilván vannak szakmák, ahol nem lehet öltönyt viselni, de én nem is erről beszélek. Nem mindenkinek munkaruha az öltöny, és nem mindenkinek opcionális. Viszont van, aki akkor sem vesz fel öltönyt, amikor az alkalom megkívánná, mert fóbiája van tőle. Én ezt a jelenséget nem értem.

Amit viszont az árakról írsz, az nem helytálló. Nyilván vannak olyan munkakörök, az üzleti életben ahol minimum 100 ezres öltönyt, meg árban hozzá illő órát és kiegészítőket illik viselni, hogy komolyan vegyenek. De igazából ma már sokszor olcsóbban meg lehet venni egy komplett outlet konfekció öltönyt, mint ugyanabból az outletből megvenni egy sportos felsőt és egy farmert. Magyarán, olcsóbban viselhetsz öltönyt, mint sportosat. És mivel outletről van szó, a minőség itt sem rossz, csak max valamilyen laikusként észrevehetetlen apró minőségi hiba miatt kiselejtezték az öltönyházakból.

2021. márc. 18. 14:38
 22/29 A kérdező kommentje:

Mert a farmer zsebébe te úgy zsebre tudod tenni a kezed, mint az öltönyben??

Én még életemben nem tudtam úgy zsebre tenni a kezemet farmerban, hogy igazán komfortos érzés lett volna. Inkább csak feszengés.

A kabát meg sosem lesz olyan testhez álló, könnyed viselet beltérben sem, mint egy zakó.

Ezek nem kitalált érvek, csak te is öltönyfóbiás vagy.

2021. márc. 18. 14:42
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Kb 4kommenttel ezelőttig azt gondoltam, H de aranyos vagy, hogy ennyire szereted az oltonyoket és nem érted.

Utána feladtam, fura vagy. 🙂

2021. márc. 18. 14:46
 24/29 anonim ***** válasza:

Olcsóbban???? :D :D :D

Mutasd azt a beszerzési forrást!

Egyébként ez is az egyik hátránya, nem lehet ám minden sarkon megfelelő minőségű és szabású öltönyt venni.

2021. márc. 18. 14:47
 25/29 anonim ***** válasza:

"Mert a farmer zsebébe te úgy zsebre tudod tenni a kezed, mint az öltönyben??"

Jobban, egy átlag férfi farmernadrágnak nagyobb zsebei vannak mint egy öltönynadrágnak.

"A kabát meg sosem lesz olyan testhez álló, könnyed viselet beltérben sem, mint egy zakó."

Miért? Indokold már meg, hogy egy jó méretű vékony dzseki miben rosszabb egy zakónál ilyen téren....? :D

Nem vagyok öltönyfóbiás, nem kell soha öltönyt hordanom nőként, de láttam már elég öltönyt életemben ahhoz, hogy tudjam, valótlan dolgokat írsz.

Ha hétköznapi helyre megyünk, akkor a párom simán elpakolja a farmerzsebébe a tárcáját, telefonját és kulcsait, ha öltönynadrág van rajta, akkor megkér hogy rakjam el ezeket neki a táskámba, mert max pár zsepi fér el a zsebében.

Az átmeneti dzsekije pedig sokkal könnyebb és testhezállóbb, mint a zakója.

(Apukámnál és az összes férfi rokonomnál, barátomnál ezt látom. Amúgy mind felveszik az öltönyt ha úgy van, nem fóbiások, de a tények attól még tények maradnak.)

2021. márc. 18. 14:49
 26/29 anonim ***** válasza:

Az, hogy kinek mi tetszik és mit szeret viselni, egyéni dolog. Én szeretem az öltönyt, de a hétköznapokban számomra nem praktikus az életmódom miatt.

Az, hogy valaki nem szereti, nem jelenti, hogy fóbiás, ez teljesen rossz megközelítés. Inkább te tűnsz mániásnak öltönyt illetően, ugyanis a fele hülyeség annak, amit állítasz. Farmernek, hétköznapi vászonnadrágoknak sokkal nagyobb zsebe szokott lenni, mint az öltönynadrágnak. Amúgy meg nadrágból alapból fazon kérdése a zsebméret, talán nem cicagatyát kéne venned, és akkor lenne zsebe vagy nem tudom. Öltönynél viszont számít, hogy ne legyen nagy zsebe, mert az ront az összképen, ha nem tudják megfelelően elrejteni.

Kabát miért ne lehetne olyan, mint egy zakó? Sok nyelvben a kettőre ugyanazt a szót is használják. Az én télikabátom is olyan, mint egy hosszabb zakó, és szerintem jobban is áll, mint a legtöbb zakóm.

Amúgy meg téged mit zavar, hogy mások mit hordanak? Jelen korunkban az öltöny alkalmi viselet, nem hétköznapokon jellemző. Ha te ennek ellenére ezt akarod hordani, és a munkáddal ez nem ütközik, akkor tedd azt.

És nem értem amúgy: oké, hogy el tudsz szaladni a busz után öltönyben (bár baromi hülyén fogsz kinézni), de attól hogy a sportruházat nem véletlenül van kitalálva. Az, hogy valahogy fel tudod emelni a kezedet a zakóban is, még nem fogsz tudni mondjuk falatmászni benne normálisan, és sok helyen akadályozni fog a ruha. Nem kell márkás sportruhára költeni egy-egy iylen tevékenységhez, de nem véletlenül vannak adott tevékenységekhez és alkalmakhoz gyártva a ruhák.

2021. márc. 18. 14:59
 27/29 A kérdező kommentje:

Én meg tök mást tapasztalok a magam részéről.

Én is hordok sportos viseletet is, de fele annyira sem érzem magamat komfortosan benne, mint egy öltönyben.

A dzseki, ha rövid, szűk, bomber szabású, akkor jól néz ki ugyan, de azért kényelmetlen, mert valahogy "kicsinek" érzem, ha hosszú, és bő, azért, mert libeg, és folyton olyan érzés, hogy úgy állhat rajtam, mint tehénen a gatya.

A farmer nadrág néha jól jön változatosságként, de a zsebei miatt nem igazán szeretem, hiányzik a megszokott, könnyed mozdulat, amivel az ember a zsebébe nyúl.

Amit az öltönynadrág zsebéről írsz, az ritkán sajnos előfordul, nekem is volt már olyan öltönynadrághoz szerencsém, aminek a zsebébők kispórolták az anyagot, de normál esetben nem ez a jellemző azért.

Minden esetre, lazán bele tudok tenni úgy telefont, de még kulcscsomót is, hogy nem látszik, míg egy farmerban a teló körvonala is kivehető, a kulcs pedig esélytelen.

2021. márc. 18. 15:00
 28/29 A kérdező kommentje:

nem tudom, miért kell beállítani engem hülyének. Én is sportolok, és természetesen ahhoz illő ruhában. Kirándulok, ahhoz illő ruhában.

Egy szóval sem mondtam azt sem, hogy mindenkinek öltönyt kellene hordani.

Buszhoz futni öltönynadrágban nem értem, miért nézne ki hülyébben, mint bármilyen más ruhában. Ha csak nem azért, mert már oda jutottunk, hogy öltönyt csak az hord, aki a BMV-ből meg az Audiból száll ki...

2021. márc. 18. 15:06
 29/29 A kérdező kommentje:

Csak azt az attitűdöt nem értem, hogy ha feltennék egy kérdést, miért szeretik a mai férfiak a farmert és a pólót, senkiből nem váltana ki ellenséges indulatokat, senki nem tiltakozna.

Ha felteszek egy kérdést az öltönnyel kapcsolatban, az viszont sokakból tiltakozást vált ki, pedig még nem is érkeztek a szokásos "egyenruha" és hasonló kommentek.

2021. márc. 18. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!