13 év után van értelme elmondani egy ekkora titkot?
A feleségemmel 13 éve vagyunk együtt és igazából szerintem a mai napig nem tudja, hogy középiskolában kétszer évet ismételtem... :D Nem nagy titok, de valahol belül zavar, hogy nem tudja. Nem számít igazából, mert lekopogom, de nagyon jól megy a vállalkozásunk már több, mint 10 éve, így totálisan irreleváns ilyen szempontból. Állítólag jó is vagyok abban amit csinálok, bár semmi köze ahhoz amit az iskolában tanultam. Az érettségim azért megvan persze, ráadásul egy 4-esem volt, a többi jeles, mert a két osztályismétlés után átvittek a szüleim egy másik iskolába. De ez már a múlt.
Van értelme ezt elmesélni...? Nyilván nem tudhatjátok, hogy milyen ember az én kis drágám, még én magam sem tudom, hogy csak nevetne az egészen, vagy kiakadna, esetleg zuhannék-e a szemében amiatt, hogy titkolóztam és/vagy amiért osztályt kellett ismételnem.
Ha elmondod mit változtatna meg?
Ha el akarod mondani, a helyedben kivárnék egy olyan könnyed pillanatot , amikor humorral el tudod mondani.
Pl. Baráti társaságban beszélgettek humoros bukásokról, etc.
Egyébként 3 szor buktam autóvezetői vizsgán, nem én meg...
Őszintén, nem akarok így név nélkül képmutató lenni, értelme sincs...nem zárom ki, hogy velem van a baj, de máshogy ítélném meg az illető egyes reakciót, hibáit, tévedéseit. Ez tudom, hogy nem szép dolog, de hiába ismernék valakit 10+ éve, akkor is átértékelném 1-2 tettét, hogy "ja, hát biztos azért nem tudja, mert túl ostoba, nem csoda, hogy bukott kétszer is". Vagy ha valami lusta dolgot csinálnék, akkor is összefüggésbe kerülhetne azzal, hogy esetleg nem hülyének tartanak, hanem lustának, mert lusta lehettem tanulni, ha megbuktam. Nem tudom, ilyesmiktől félek, de ezek nyilván a saját gondolataim és ezekből indulok ki, hogy más is ilyen igazságtalanul ítélne meg, ahogy sajnos tudom, hogy én is képes lennék megítélni másokat.
Konkrét példa, hogy a legjobb, legszűkebb baráti körömmel (5 srác) el szoktunk menni negyedévente egy estére a párunk nélkül és olyankor elfordul, hogy beszélgetünk lányokkal, ha oda jönnek hozzánk. Természetesen semmi nem történik, még egy pici érintés sem, meg hát mindenkin ott a karikagyűrű, de azért jól esik az egónknak. :)
Zárójelben megjegyzem, hogy aztán ezeket másnap általában el is meséljük a párunknak, elnevetgélünk rajta, hogy mennyire nincs tartás a mai lányokban, hogy leszólítgatják az olyan vénségeket, mint mi, szóval szerencsére nincs féltékenység. Megbízunk egymásban teljesen. Zárójel bezár.
No, hát az egyik barátomról kiderült, hogy több alkalommal megcsalta a párját még évekkel ezelőtt, ráadásul egy ismerős lánnyal. Azóta bármennyire is szeretem, de amikor ilyen "fiús" estére indulunk teljesen máshogy látom azt, ahogy a lányokhoz közeledik és bizony sokszor lépek közbe, mert félek, hogy elfajulnak a dolgok.
Ezt csak arra hozom fel példának, hogy mennyire meg tudja változtatni az én személyes megítélésem más irányába, ha kiderül valami róla a múltjából.
Elítélhettek, hogy ez nem szép dolog, de véleményem szerint ez azért nem olyan ritka. Csak kevesen vallják be. Pont ettől félek én is, hogy más szemmel néznének rám ezután. Azért egy dupla osztályismétlés nem a legszebb minősítés, főleg ami az ember szellemi képességeit illeti.
Hat sajnalom, de ha ezt marhasagot komolyan gondolod, akkor tenyleg komoly problema van veled. Gondolod, hogy ennyi evesen barkit is erdekel, hogy te hogy vegeztel a szakkozepiskolaban ?
Az igazi problemat abban latom, hogy szerintem neked akkora onbizalomhianyod van, hogy azt kepzeled, hogy ebbol barki valami sulyos negativ kovetkeztetest vonna le a szemelyedre kepesegeidre illetoen.
Szoval ha ezt igy komolyan eloadod, hogy ez neked mekkora problema, akkor a sulyos onbizalomhianyodat, kisebrendusegi erzesedet leplezed le, ami esetleg tenyleg okozhat kisebb torest a megitelesedet illetoen.
Szerintem ne mond el, vagy csak akkor ha mar az onertekelesed, onbizalmad eleg eros lesz ahhoz, hogy gondnelkul lazan letudod kezelni a helyzetet. Persze mire ezt elered, addigra te is latni fogod, hogy ez mennyire jelentektelen semmiseg, es mar eszedbe sem jut majd ezzel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!