Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A humán diplomás emberek...

A humán diplomás emberek sokszor miért annyira lekezelőek a reál végzettségűekkel?

Figyelt kérdés

Mostanában többször belefutottam olyanba, hogy egy humán végzettségű ember lekicsinylően beszél mondjuk mérnökökről.

Az egyik kérdésnél egy egykori tanárnő fejtette ki, milyen rosszul fogalmaznak munkahelyén a mérnökök, vagy rossz a helyesírásuk, aztán jött a szokás diákszidás, hogy „nem olvasnak a diákok, blablabla)

Legviccesebb az egészben, hogy olyan általában pályaelhagyó tanárok írnak ilyeneket, akik irodában dolgozva kb. egy titkárnő feladatait látják el…

Nem beszélve az olyanokról, akik tanárként dolgozva sajnáltatják magukat a hatalmas „mentális teher” miatt, miközben egy mérnök, orvos munkája 10x akkora stresszel járhat.

tervezői irodában dolgozom, és azt látom, hogy munkatársaim sokkal értelmesebbek, mint az átlag humán diplomás. Lehet, hogy nem olyan penge a helyesírásuk, de nagyon jó a logikájuk, hamar megértenek mindent, ergo pl. egy átlag magyartanár felett vannak szintekkel.

Nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen frusztráltak amiatt, hogy tudják, nem igazán rendelkeznek piacképes tudással, vagy tényleg ennyire vakon vannak, de egyszerűen arcpirító, hogy olyanok osztják az észt, akik a bukott magyar oktatási rendszerben tanítanak (vagy azt elhagyva irodában lógatják a lábukat) a 80-as évek módszereivel.

2021. febr. 25. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Mert nem jut nekik más, csak az elcseszett védekezés, mert amikor egy reálos kezel le egy humánost, azt jogosabbnak érzik.
2021. febr. 25. 13:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Lehetséges, de a tanár ügyfeleinknél is azt érzem néha, mintha nem látnák reálisan magukat és másokat, és azt hiszik, ők vmi nagy értelmiségik, miközben valljuk be, a tanárok inkább a diplomások alján vannak..
2021. febr. 25. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
98%

Ez furcsa, én pont fordítva tapasztalom, engem neveznek sokan "büfédiplomásnak", míg a kollégáim között pl. életemben nem hallottam negatív megnyilvánulást a reál diplomások irányába. Fura amit írsz.

Ráadásul ebből a kérdéssel pont süt az, hogy "alsóbb rendűek" a humánosok.

2021. febr. 25. 14:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság az, hogy mind humán, mind reál végzettségűek között ugyanúgy vannak olyan egyének, akik felsőbbrendűnek gondolják magukat csak mert vagy humán, vagy reál szakos. A magam részéről még nem tapasztaltam azt, hogy egy humán végzettségű ember lenézett volna engem, vagy bármelyik reál társamat (pénzügy-számvitel). Az esetek eddig kb 50%-ban tapasztaltam azt, hogy inkább reálos gúnyolja ki a humánost, tehát ez az állítás nem teljesen igaz, amit mondasz.
2021. febr. 25. 14:10
 5/12 A kérdező kommentje:

"Ráadásul ebből a kérdéssel pont süt az, hogy "alsóbb rendűek" a humánosok."

sajnálom, ha ez jött le neked ebből, nem gondolom így. ráadásul humán végzettségem is van.

2021. febr. 25. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:
97%

"Legviccesebb az egészben, hogy olyan általában pályaelhagyó tanárok írnak ilyeneket, akik irodában dolgozva kb. egy titkárnő feladatait látják el…"

"Nem beszélve az olyanokról, akik tanárként dolgozva sajnáltatják magukat a hatalmas „mentális teher” miatt, miközben egy mérnök, orvos munkája 10x akkora stresszel járhat."

"egy átlag magyartanár felett vannak szintekkel."

"nem igazán rendelkeznek piacképes tudással"

"irodában lógatják a lábukat"

"inkább a diplomások alján vannak.."

----------

Tehát akkor ezeket másvalaki írta? Mert ezek a mondatok, és az hogy nem gondolod úgy hogy alsóbb rendűek..... a kettő kizárja egymást.

2021. febr. 25. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez megint egy hülye általánosítás. Én konkrétan (sajnos) ismerek olyat, aki 8 általánossal gondolja magát felsőbbrendűnek mindenkinél és ismerek nagyon szerény többdiplomás embert is.

Láttam már "humános" embert is borzalmas helyesírással.

2021. febr. 25. 14:49
 8/12 Metionin ***** válasza:
100%
Van humán és reál diplomám is és eddig csak a fordítottját tapasztaltam. Aki csak a humánról tud és aztán tudja meg hogy van a reál is, egyből mondja hogy de hát akkor te okos vagy! :D Lol.
2021. febr. 25. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tapasztaltam, hogy egy "reál" szemléletű ember legalább annyit jár színházba, olvas más gondolatokat, könyveket, hallgat jó zenét, mint egy "humán" beállítottságú amennyi technikai tevékenységet végez, törekszik megismerni logikusan felépített informatikai és gépi berendezéseket. De nincs ezen mit veszekedni. Így kerek a világ, ha mindenki azzal foglalkozik amihez kedve és tehetsége van.
2021. febr. 26. 07:19
 10/12 anonim ***** válasza:
27%
Azért, mert ők tudják, hogy mire gondolhatott a költő, a márnököt meg nem is érdekli. :D
2021. febr. 26. 16:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!