A humán diplomás emberek sokszor miért annyira lekezelőek a reál végzettségűekkel?
Mostanában többször belefutottam olyanba, hogy egy humán végzettségű ember lekicsinylően beszél mondjuk mérnökökről.
Az egyik kérdésnél egy egykori tanárnő fejtette ki, milyen rosszul fogalmaznak munkahelyén a mérnökök, vagy rossz a helyesírásuk, aztán jött a szokás diákszidás, hogy „nem olvasnak a diákok, blablabla)
Legviccesebb az egészben, hogy olyan általában pályaelhagyó tanárok írnak ilyeneket, akik irodában dolgozva kb. egy titkárnő feladatait látják el…
Nem beszélve az olyanokról, akik tanárként dolgozva sajnáltatják magukat a hatalmas „mentális teher” miatt, miközben egy mérnök, orvos munkája 10x akkora stresszel járhat.
tervezői irodában dolgozom, és azt látom, hogy munkatársaim sokkal értelmesebbek, mint az átlag humán diplomás. Lehet, hogy nem olyan penge a helyesírásuk, de nagyon jó a logikájuk, hamar megértenek mindent, ergo pl. egy átlag magyartanár felett vannak szintekkel.
Nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen frusztráltak amiatt, hogy tudják, nem igazán rendelkeznek piacképes tudással, vagy tényleg ennyire vakon vannak, de egyszerűen arcpirító, hogy olyanok osztják az észt, akik a bukott magyar oktatási rendszerben tanítanak (vagy azt elhagyva irodában lógatják a lábukat) a 80-as évek módszereivel.
Ez furcsa, én pont fordítva tapasztalom, engem neveznek sokan "büfédiplomásnak", míg a kollégáim között pl. életemben nem hallottam negatív megnyilvánulást a reál diplomások irányába. Fura amit írsz.
Ráadásul ebből a kérdéssel pont süt az, hogy "alsóbb rendűek" a humánosok.
"Ráadásul ebből a kérdéssel pont süt az, hogy "alsóbb rendűek" a humánosok."
sajnálom, ha ez jött le neked ebből, nem gondolom így. ráadásul humán végzettségem is van.
"Legviccesebb az egészben, hogy olyan általában pályaelhagyó tanárok írnak ilyeneket, akik irodában dolgozva kb. egy titkárnő feladatait látják el…"
"Nem beszélve az olyanokról, akik tanárként dolgozva sajnáltatják magukat a hatalmas „mentális teher” miatt, miközben egy mérnök, orvos munkája 10x akkora stresszel járhat."
"egy átlag magyartanár felett vannak szintekkel."
"nem igazán rendelkeznek piacképes tudással"
"irodában lógatják a lábukat"
"inkább a diplomások alján vannak.."
----------
Tehát akkor ezeket másvalaki írta? Mert ezek a mondatok, és az hogy nem gondolod úgy hogy alsóbb rendűek..... a kettő kizárja egymást.
Ez megint egy hülye általánosítás. Én konkrétan (sajnos) ismerek olyat, aki 8 általánossal gondolja magát felsőbbrendűnek mindenkinél és ismerek nagyon szerény többdiplomás embert is.
Láttam már "humános" embert is borzalmas helyesírással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!