Szoktál néha úgy érezni, hogy egy "rossz világba", vagy rossz időben születtél?
Szoktál arra gondolni, hogy ez az élet nem neked való, jobban jártál volna akkor, ha máskor, vagy pedig máshová születsz meg?
Ha igen, akkor milyen gyakran szoktál így érezni?
És miért? :(
Mikor, illetve milyen világban élnél a legszívesebben?
Mit lehet tenni az ilyen érzések ellen?
Pont az a bajom, hogy nem elég rossz időben születtem meg.
Alig várom, hogy összeomoljon a civilizáció, és eljöjjön valami mad max-szerű világ, akár a klímaváltozás, akár egy vírus, akár egy atomháború, akár egy napkitörés, vagy a Mesterséges Intelligencia miatt.. de egyelőre sok esély nincs erre.
Ha be is következik, a közeljövőben, akkorra már vén trotty leszek.
Kb. 40 évvel később múlva kellett volna csak megszületnem.
Szoktam. Gyakran. Talán azért mert a mai világ rendszerébe és értékrendjébe nagyon nehezen illek bele.
Időben nem nagyon elhelyezhető utópisztikus világban élnék. De mindig emlékeztetem magam hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Lehet hogy nem lennének meg a mostani problémaim, de lenne helyette más.
Nem szavaztam. Régen éreztem így, amikor még nem építettem fel magamban a magas szintű elveimet, amik a spirituális filozófiához álltak legközelebb.
Nekem olyan ezer évvel később kellett volna szülessek, amikor már a jóság uralja a bolygót.
Igen, valamiért mindig azt érzem, hogy 1975-1985 között kellett volna születnem. Szívesebben nőttem volna fel akkor, lettem volna tini, fiatal felnőtt akkoriban. Valahogy a mostani időket túl eltorzultnak, értéktelennek, érzéketlennek, idegennek érzem. Túl gyorsan változik minden.
Szerencsére kisgyerekkoromban megélhettem a még igazi meghitt ünnepi hangulatot, az évszakok normális jellemzőit és váltakozását, az állandó kinti játszás, bandázás örömét, stb...
Hogy a lányok lányosan öltöztek és viselkedtek, a fiúk fiúsan.
Néhány dolog, ami nagyon hiányzik a mostani világból, és valószínűleg már a mostani és következő generációk nem fogják megtapasztalni ezeket..
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!