Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyedül én érzem azt, hogy...

Egyedül én érzem azt, hogy rossz kultúrába születtem és teljesen idegenként érzem magamat?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem érzem magaménak az országot és a benne élő embereket. Amellett, hogy nem is beszélem normálisan a nyelvet (raccsolok), nem is úgy nézek ki, mint a többi magyar férfi. Kisnövésű vagyok és minden téren kicsinek számítok (testalkat, láb- és péniszméret) szóval otthonosabbnak érezném magamat egy távol-keleti ázsiai országban. A gondolkodásom is teljesen más. Nem szeretek inni (nem is bírom), nem csajozok (sosem volt barátnőm) és nem kötnek le az olyan dolgok, amit sokan csinálnak (instagram, filmsorozatok, kocsmázás, buli). Ha tehetném elmennék egy vidéki gazdaságba állatokra vigyázni és elvonulni a civilizáció elől. Utálom az embereket, egy egójukat, a megfelelési kényszert. Azt, hogy mindenben a legjobbra kell törekedni (tanulás, karrier, szex stb.). Utálom magamat megmérettetni, ami persze nem meglepő, hiszen minden téren alulmaradnék. Van még hozzám hasonlóan gondolkozó ember?
2018. okt. 14. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tristaként menj ki olyan országba (törekedj rá hogy kijuss), amelyben úgy gondolod, jól éreznéd magad. Nézd meg milyen ott az élet, ha tetszik, megfontolandó lépéseket tenni hogy ott élhess.
2018. okt. 14. 17:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak te.
2018. okt. 14. 19:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem vagy egyedül.

Én is hasonlóan vélekedem az élet dolgairól, csak én megtanultam ezt leszarni, szellemileg igyekszem autonóm lenni.

Mi is a szellemi autonómia?

Az, hogy nem függünk senki véleményétől, hogy szeretjük magunkat annyira, hogy elfogadjuk a saját tulajdonságainkat, preferenciáinkat.

Bennem is nagyon nagyon ritka, illetve talán nincs is versenyszellem, sosem érdekeltek az ilyen "pörgés" meg "kihívás" dolgok. Szeretem élni az életemet a saját stílusomban, nem szeretek megfelelni, sosem érdekelt ez a "mit tesz le az asztalra" dolog.

Akik ilyenekben élnek, azokat "társadalomfüggő"-nek nevezem, hiszen esdeklik a visszacsatolásokat, a visszajelzést, a közvetítő közeget, mindent csak valamihez képest viszonyítva tudnak értékelni.

Az ember szerintem alakítsa ki a saját életét, amiben és ahogy jól érzi magát. Még akkor is, ha "komfortzóna" szó divatos puffogtatásával cinikuskodnak a társadalomfüggők.

Régen nagyon társasági ember voltam, de kiégett, elfásult bennem ez a dolog. Egyszerűen MÁR NEM VAGYOK KÍVÁNCSI sok ilyen emberi fassságra, ami sokakat éltet. Inkább maradok különc és kívülálló, mint egy komformista, egyéniségét vesztett ember. (ja amúgy én is fiú vagyok)

2018. okt. 14. 22:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg hasonló ember van. Nem is értem, hogy honnan veszed, hogy mások a "legjobbra törekednek", meg kocsmáznak, meg ilyenek.

Mért ne mehetnél el állatokat gondozni? Még valami lakóhelyet is adnának, örülnének neked.

2018. okt. 16. 06:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!