Mi a véleményetek a pozitív gondolkodásról ? Engem a hideg ráz tőle....
Én egy nagy hülyeségnek tartom. Az ilyenek álomvilágban élnek egyszerűen.... Jajj kirúgtak a munkahelyemről, de így megkaptam a lehetőséget egy másikra.
Nincs lakásom, híd alá kerültem, de legalább azt csinálok, amit akarok, hallom a víz csobogását, nem vagyok egyedül, a patkányok a barátaim.
A férjem megvert engem, de szeret, a májamat nem szakította le, csak az ujjamat tépte le, hurrá.....
Áá, a Zuram nem iszik, csak alkohollal öblöget fogmosásnál. Ugyanmár, a kék foltjaim nem azért vannak, mert megvert, csak elestem a küszöbben.
Nem baj, hogy egy peták fillérem sincs, a boldogság úgyse pénzben mérhető, lelkileg boldog vagyok. Kit érdekel, hogy éhen döglök, én lélekben táplálkozok stb...
Nem baj az, hogy egy szánalmas, lúzer senki vagyok, az Univerzum, a Jóisten így szeret. Ha valaki megpofoz, tartsam neki a másik arcomat is, ha lerúgja a vesémet, mondjam neki, hogy verjen agyon engem, kopasszon meg stb....
Az ilyen egyszerű egyedek hogy lehetnek ennyire szemellenzősök, komolyan ???? Nem látják a fától az erdőt !!!
Messze NEM ugyanaz a kategória, amikor valaki eltűri pl. a családon belüli erőszakot vagy ha megpróbál alkalmazkodni ahhoz, hogy valamiért szűkösek az anyagi lehetőségei.
Amúgy a pozitív gondolkodás, ha belülről fakad, akkor jó dolog, de aki "erőlteti", attól a falra mászom.
Kérdező, leírtam, hogy mit és kit nézz meg, hogy megtudd, hogy mi a pozitív gondolkodás.
Ne legyél már ennyire életképtelen.
Realistának kell lenni.
Hiszem azt, hogy van, amikor igenis annak van itt az ideje, hogy "kifájd" magad, keseregj egy ideig, dolgozd fel a történteket és így lépj tovább. Lehetőleg a tanulságokat levonva.
Rengetegszer találkozom azzal a mentalitással, mint amit te is vázolsz a kérdésben. Ez a problémák szőnyeg alá seprése. Nem segít. Se feldolgozva nem lesz a baj, se megoldva.
Sajnos a mentálhigiénés szakember, akihez jártam, ilyen volt. Mindig meg akarta világítani a dolgok (olykor nem létező) pozitív oldalát. Ezzel konkrétan elértük azt, hogy sok dolog lett a szőnyeg alá seperve, amikkel így nem is foglalkoztunk.
Egyik konkrét példa:
- Úgy érzem, nem tudok jó döntéseket hozni.
- miből gondolod ezt, ne gondold ezt, blabla...
- ekkor és ekkor is...
- Ne általánosíts, az, hogy párszor nem sikerült, nem jelenti azt, hogy nem is tudsz jó döntéket hozni.
Ahelyett, hogy szán rá egy (fél) alkalmat, oké, akkor beszéljünk róla, esetleg ajánl könyvet, videót, felad házinak egy gyakorlatot. Nem, könnyebb volt a szőnyeg alá seperni.
Rengetegszer látom ezt a hozzáállást.
Ugyanez a kérdező...
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!