Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a pozitív...

Mi a véleményetek a pozitív gondolkodásról ?

Figyelt kérdés

2020. dec. 13. 00:34
A kérdező szavazást indított:
Egyetértek vele
Szerintem egy hülyeség
33 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Egyértelműen pozitív dolgokat eredményez!
2020. dec. 13. 00:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Lehetne rosszabb is. :D
2020. dec. 13. 01:05
 3/13 anonim ***** válasza:
53%
Pozitív gondolkodás nem jelenti azt, hogy jó dolgok történnek, kedves #1.
2020. dec. 13. 01:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten okés, de túltolva már nevetséges.

És #3-as nyert. Olvastam erről egy felmérést. Az emberek kb. 2/3-ánál ért valamit a pozitív gondolkodást, az emberek harmadánál viszont semmit. És a 2/3-nál is sokszor csak minimális volt az eredmény.

2020. dec. 13. 01:22
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem bízok a pozitív gondolkodásban, mert könnyen pofára lehet esni. Próbálok mindig relatív maradni.
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek vele, viszont szükség van önkritikára, önvizsgálatra, a komolyságra és a hibák felismerésére is.
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem tartom hülyeségnek, viszont nekem valahogy nem fekszik. Szeretem túlgondolni a dolgokat, és szeretek eljutni a legaljára. Mintha egy sötét lépcsőházban mennél egyre mélyebbre és minden szinten nyitogatnád az ajtókat és a legmélyén, az utolsó ajtó mögül képencsapna a legrosszabb gondolat. Szóval engem ez szórakoztat, ez van. Szeretem a káoszt is a gondolataimban. Valahogy én pont hogy így tudom fenntartani a lelki stabilitást. De szerintem csak én vagyok ilyen, és a legtöbb embernek segít a pozitív gondolkodás.
2020. dec. 13. 01:31
 8/13 anonim ***** válasza:
Minden rosszban van valami jó. Szokták mondani. Az tény hogy meg kell látni a jót, és nem belezuhanni a depresszióba, nem hagyni hogy szétvagjon a düh, de azért át sem szabad esni a ló túloldalára. Inkább próbáljon meg mindenki realista lenni. Abból baj nem lehet, nem éri annyi csalódás, inkább több kellemes meglepetés.
2020. dec. 13. 05:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Az elme - mivel túlélésre van programozva - állandóan veszélyforrásokat keres. Ha ilyeneket nem talál, akkor kombinál mindenféle vészforgatókönyvet olyan esetekre, amelyek bekövetkeztére kicsi az esély.

Te döntöd el, hogy ennek engedsz-e teret, vagy pedig inkább pozitív gondolatokkal töltöd fel az elmédet.

A lényeg, hogy ne legyél görcsös. Amikor jön egy negatív gondolat, mondd azt: "jó, most inkább úgy döntök, hogy valami számomra pozitív dologgal foglalkozom, és tudatosan arra gondolok."

2020. dec. 13. 11:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Egy biztos, nem tanulható. Aki azt mondja, hogy megtanulta, az magának is hazudik, és elnyomja a negatív érzéseit, ami hosszútávon nagyobb bajhoz vezet, mintha minden egyes nap k*rvaamyázva ébredne. Emberek vagyunk pozitív és negatív érzésekkel és gondolatokkal. Inkább arra kellene megtanítani az embereket, hogy hogyan tudják az érzéseiket (függetlenül attól, hogy negatív vagy pozitív) egészségesen, bűntudat és szégyenérzet nélkül megélni.
2020. dec. 13. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!