Ezt az érzést hogy hívják? Éreztél már így?
#1 nem egészen úgy értem, hogy rossz vagy jó memória. Inkább, hogy a memóriám se tudatos mindig. Mondjuk, hogy felvillan x lámpa és utána sorrendben vissza kell nyomni, és nem figyelsz, de mégis vissza tudod jól nyomni. Az agyad csak úgy megjegyzi. És fel se fogod. A tanulással is így vagyok. Ami ilyen elméleti dolog. Egyszer elolvasom, és csak úgy megjegyzem, közben pedig nem is figyelek, máson jár az agyam, lehet el is felejtem, hogy mi volt a téma, de amikor az információt kérdezik, akkor meg mégis tudom. Az agyam tudattalanul megjegyzi.
#2 az úgy unalmas, és akkor még jobban erősödik ez az érzés. Szerintem borzasztó lehet úgy élni, hogy valaki keveset gondolkodik. Nekem folyton jár az agyam, valószínűleg ezek az érzések is onnan jönnek. De anélkül még rosszabb, nem tudom, hogy lehet úgy elleni, hogy nem pörög az agyad.
Próbálj meg nem gondolkodni, ez okés. Valahogy úgy tedd ezt, hogy mindig az adott pillanatot éled meg. Ha éppen úgy vagy vele, hogy csak sétálsz az utcán és azon kapod magad, hogy filozofálsz valamin, kezdd el figyelni a légzésed, a lépteid, mozgásod stb. Vagy más embereket. Vajon hova mehetnek, tippeld meg a korukat, ilyenek.
Illetve használj kevesebbet socia media felületeket, mert ezeken a platformokon is több olyan dolog van, ami gondolkodóba ejthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!