Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Éreztél már leírhatatlan...

Éreztél már leírhatatlan érzelmet? Milyen szituációban?

Figyelt kérdés

Én röviden: Elkezdtem összerakni az életemet, és teljesen feleljtettem a délutáni filmezéseket, a céltalan netezgetést, a "csak összeülünk sörözni" találkozókat, és így tovább. Gyorsabban akarom elérni a céljaimat, és jobban is érzem így magam, mindennel 10x hamarabb leszek kész mint a korábbi énem. Viszont ha találkozok egy barátommal, imserősömmel, és látom a tőlük megszokott dolgokat: megszokásból átpörgetik a telefont, mesélik, hogy megnéztek egy fél sorozatot egy nap alatt, meg effélék, akkor valami olyat érzek, hogy "mindjárt szétrobbanok". Nem harag, köze sincs a feszültséghez ennek az érzésnek (akármennyire paradox is), leginkább valami elképesztően intenzív semleges dolog, ami olyan, mintha mozgásra, beszédre, cselekvésre kényszerítene. Ezért nem is nagyon húzódik hosszúra egy ilyen találkozóm sem, de szerencsére ezt nem vették észre, nem görcsölök.

Ez az én esetem, erről jutott eszembe a kérdés. Nektek mik voltak, milyen helyzetben?

2020. jún. 27. 10:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább arról írj, hogy a valóságban mi miatt dühöngsz belsőleg és próbálod elfojtani minden erőddel. Ami egy ilyen semmitmondó helyzetben, amit leírtál is már megmutatkozik.
2020. jún. 27. 10:48
 2/11 A kérdező kommentje:

Igazából teljes bizonyossággal állíthatom hogy semmi gondom nincs. Korábban volt, de mikor elhatároztam hogy összeszedem magamat, egytől-egyig minden gondomtól és bajomtól megszabadultam. Nagyon jól érzem magam testileg is, lelkileg is. Nyilván mindenkinek van valami a tudatalattijában ami a tetteit magyarázza, így nekem is, de arról sejtelmem sincs. Viszont tudatos problémát nem hagytam az életemben.

Erre gondoltál?

2020. jún. 27. 10:58
 3/11 A kérdező kommentje:
A "valóság" alatt mit értesz a kérdésedben? Ha arra érted, hogy kiépítettem magamnak egy kamu életfelfogást, amivel elrejtem az öngyilkosságig hajszoló gondjaimat akkor az téves. Ebben biztos vagyok.
2020. jún. 27. 10:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, a korábban volt dolog, ott van, még le sincs győzve magadban. Úgymond letakartad, hogy ne lásd, de sem feldolgozva, sem legyőzve, sem helyére téve nincs. Persze becsaphatod magad, csak mint a nyitódban leírt szituációknál azonnal jelezni fog, és mennél több idő telik el, annál semmitmondóbb helyzetekben fog ez az érzés előjönni benned.
2020. jún. 27. 11:02
 5/11 A kérdező kommentje:
Miért vagy ebben ilyen biztos? Mert sokan olcsó védelmi mechanizmussal takaróznak be? Én is csináltam, de felismertem, és megoldottam. Az, hogy a rossz emberi kapcsolataimat elvágtam és/vagy helyreraktam (helyzettől függően), hogy a szorongásommal, testsúlyommal, külsőmmel, családi helyzetemmel mind-mind kezdtem valamit, az miért takarózás? Nem látom megalapozottnak amit mondasz. Mindezt nem akartam leírni, mert senki sem olvassa el a 200 soros magyarázatokat a kérdések alatt, meg hát feleslegesnek éreztem.
2020. jún. 27. 11:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Közel sem traumáról beszéltem gondok alatt. Nekem az volt egyre nagyobb tehet hogy a sok apróság összejött, nem bírtam tovább, így úgy határoztam hogy gyökerestől tépem ki az egészet. És tökéletesen működött. Biztos van itt olyan (láttam is, tudom) aki képes bemagyarázni magának akármit hogy ne kelljen szembenéznie a valósággal, de pont az ellenkezőjét teszem.
2020. jún. 27. 11:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Én nem kértem, hogy nekem tárd fel. A valódi segíteni akarás sosem kéri, hogy ha valamiről nem akarsz akkor beszélj. Én csak rámutatok, hogy indulj el, a többit, a legnagyobb munkát neked kell önmagaddal, és önmagadban elvégezned, amennyiben változást szeretnél.
2020. jún. 27. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha valamire meg még nem állsz készen, akkor még mindig jobb ha egy lelki polcra teszed, mint szőnyeg alá söpröd.
2020. jún. 27. 11:21
 9/11 A kérdező kommentje:
Teljesen elkanyarodtunk a kérdés lényegétől. Köszi a szándékot, de teljesen rendben vagyok. Tudom, hogy sokan hazudnak maguknak, én is apróságokban (ki nem? :D), de ebben biztosan nem. Nem vagyok hülye, hogy megnyomorítsam az egész életem, elég volt eddig. Ez miért polcra tétel? Olyan, mintha provokálnál :D
2020. jún. 27. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Miért provokálnálak? Nem is értem, hogy ez hogy merült fel benned. Csak látom azt, amit te nem akarsz látni:D
2020. jún. 27. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!