Jelenlegi állás szerint több az ateista, mit hitben élő ember, miért van ez?
Mert most nem Istenben hisznek, hanem minden másban, Vonzás törvénye, Horoszkópok, keleti vallások (de cssk bizonyos részeik, kiragadva).
Mindenben keresik az alternatívát és már odáig is eljutottunk, hogy egyesek szerint a tudományban is "hinni kell".
Van egyfajta félreértelmezés, hogy vagy keresztény vagy, vagy felvilágosult ateista, aki a tudományban hisz. Csakhogy a kettő nem azonos kategória. A tudomány tényekre épül, abban nem hinni kell, hanem megismerni/ tudomásul venni. A hit pedig sokkal intuitívabb fogalom, amiben hiszel, annak nem kézzelfogható, vagy bizonyítható dolognak kell lennie, hiszen erről szól a hit, hogy hiszel benne, hogy van egy Mindenható, vagy hiszel abban, hogy a csillagok állásai meghatározzák az életed.
Mostanában pedig a rengeteg konteóval, meg ezóval mégjobban összemosták a kettőt, tudományból kiragadnak feltételezéseket, vagy éppen fantasztikumokat, és százával veszik az olyan könyveket, hogy "Hogyan változtasd meg a DNS-edet" meg hasonló agyrákok.
A nyugati országok fejlettek lennének? Miért is?
A világ lakosságának mindössze 16%-a ateista. Mindenki más valamilyen vallás követője. Nekem ez nem tűnik többségnek. Egyes nyugati országokban persze valóban több az ateista, de aztán nézd már meg azokat az országokat. Kicsit még eléldegélnek a nyolcvanas-kilencvenes évek sikereiből, aztán esnek pofára, semmisülnek meg. A helyükön létrejövő iszlám kalifátus majd nem lesz ateista.
Ez így természetes és így kell lennie, pont eléggé megvezethető sok ember, nem kell erőszakosan tukmálni egy vallást sem mert visszataszító élmény mikor pl jehováék kopognak, hogy térjek meg. Szabadságában áll mindenkinek eldöntenie miben hisz és nem kötelezhetnek rá senkit egyik vagy másik vallásra.
Stimm?
"mert akkor nem lenne értelme az életnek"
A TE életednek nem lenne értelme. Az élet értelme nem egy objektív dolog, ami mindenkinek ugyanaz. Az az életed értelme, aminek életedben értelmet adsz.
Mert már tudományosan meg tudunk magyarázni olyan dolgokat, amiket régebben nem értettek, ezért a vallással próbálták megmagyarázni.
Szerintem nincs odaát, ettől függetlenül van értelme az életemnek. Ha fel is tételezem, hogy van bármi a halál után, akkor már valamiféle lélekvándorlás dolog logikusabbnak tűnik, mint egy végtelen tér, ahol minden egyes eddig meghalt ember (állat?) lelke "elfér", és el is fog férni örökké. Az egész keresztény mitológia annyira logikátlan, és gyermeteg, hogy hiába próbáltam elhinni még gyerekkoromban, már akkor sem ment.
Plusz a kereszténység renoméjának a rengeteg pedofil papos botrány sem tesz jót mostanában. Hiteltelen az egész úgy, ahogy van. Én az adómból is mindig inkább a buddhistákat támogatom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!