Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire szamit, fontos a penz?

Mennyire szamit, fontos a penz?

Figyelt kérdés
Boldogit titeket a penz?
2021. febr. 14. 21:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
69%
Miről van itt szó egyébként? Azóta beszélhetünk társadalomról és civilizációról, mióta létrejött a kereskedelem. A cserekereskedelem hosszabb távon és globálisan nem lenne fenntartható, így szükséges egy mindannyiunk által elismert eszköz, amivel kereskedhetünk. Ez a pénz, ami az egész létünk alapja. A kérdés az, hogy számít-e más a pénzen kívül? Vajon meddig élnél el a használata nélkül?
2021. febr. 14. 22:47
 32/38 anonim ***** válasza:
53%

29 Azért ütött nekem szemet a hajléktalan barátod példája, mert teljesen ellentmondásos dolgokat írtál, és zavar az álszentség. Én nem is a véleményed létjogosultságát firtattam. De nem írok neked többet, ha ennyire defenzíven írsz, nem akartam felzaklatni a lelkivilágod.

Annyit még azért leírok, hogy manapság rohadt sokba van az alap létszükséglet, tehát igen is rohadt fontos a pénz. Aki ezzel megelégszik, annak is fontos.

2021. febr. 14. 22:57
 33/38 anonim ***** válasza:

#27 A vágyakkal kapcsolatos dolgot általánossagban írtam, ne vedd magadra. Volt egy olyan mondatod, hogy a telefon miután megvetted csak egy eszköz lett, én ezt úgy értelmeztem, hogy miután meglett, veszített az étékéből, nem becsülted meg. Lehet, hogy máshogy értetted, és én félreértettem, akkor ne haragudj, de azt amire erről gondoltam (a vágyakról szóló mondatokat) általánosságban írtam. Én ilyennek látom a fogyasztói társadalmat. Kivételek mindig vannak, és más máshogy látja, ezt tiszteletben tartom.

Amit próbálok alátámasztani a hozzászólásaimmal, az a saját nézőpontom, ami az, hogy igen FONTOSNAK tartom a pénzt, de engem nem boldogít. Nem akartalak se téged, se mást meggyőzni arról, hogy nekem van igazam, engem sem kell meggyőzni arról, hogy másnak van igaza. Lehet, hogy tévedek, akkor előbb-utóbb szembesülök a tévedésemmel az életben, arra az élet majd felhívja a figyelmemet.

2021. febr. 14. 23:08
 34/38 anonim ***** válasza:

32, ha már itt tartunk, engem meg az zavar hogy mindig van valami random felhasználó aki abból táplálkozik szellemileg hogy másokat bánt. Nem tud elmenni amellett hogy más máshogy gondolkodik, nem tud csak a kérdésre szorítkozni, és a kérdezővel kommunikálni, hanem ki kell szúrnia egy másik válaszolót és el kell kezdenie személyeskedni mert ez ad neki egy kis hamis örömöt és boldogságérzetet.

Nem vagyok álszent, és nem írtam ellentmondásos dolgokat.

Ha te nem tudsz rajta kiigazodni, az ellen én nem tudok mit tenni.

2021. febr. 14. 23:29
 35/38 anonim ***** válasza:

Engem nagyon boldogítana.

Pl. elmehetnék tanulni, és nem kéne mellette dolgoznom, hanem koncentrálhatnék csak a tanulásra. Közelebb költöznék a tesómhoz. Jobb kajákat vennék. Nem gondolkoznék, hogy most menjek sztk-ba bőrgyógyászhoz, hanem szaladnék magánba. Vennék több növényt a lakásba. Felújítanám a fürdőt. És persze utazgatnék, ha majd a corona engedi.

2021. febr. 15. 01:44
 36/38 anonim ***** válasza:

23

Az afrikaiaknak ki biztosítja a vizet? Mert az kell? Nekik is kellene szegényeknek.

2021. febr. 15. 02:25
 37/38 anonim ***** válasza:

36, nem lehet összehasonlítani a kettőt, szóval a válaszod értelmetlen.

Afrikában és Európában teljesen máshogy mennek a dolgok, más a kultúra és a törvények. Európában jogszabályba van rögzítve mint alap emberi jog. A vizet nem lehet megtagadni az emberektől, képzeld, még egy étteremben is ingyen ki kell szolgálniuk a hajléktalant ha bemegy és kér egy pohár csapvizet. Ha nem hiszed, járj utána. De nem hiszem hogy ezt egy felnőtt embernek magyarázni kell, kétlem hogy ennyire ostoba lennél, inkább csak kötekedni akarsz, csak sajnos egy értelmetlen példával.

Most bele kell kötnöd valami másba a mondandómból, ami pedig:

2021. febr. 15. 02:35
 38/38 anonim ***** válasza:
Attól hogy a kultúra más, ők is emberek, ők is kiszáradnak. Megoldják ahogy tudják.
2021. febr. 15. 02:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!