Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire szamit, fontos a penz?

Mennyire szamit, fontos a penz?

Figyelt kérdés
Boldogit titeket a penz?
2021. febr. 14. 21:08
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
93%

Pont azért NEM boldogít, mert fontos, és az ember megélhetése függ tőle.

Így szamomra olyan mint egy skála, aminek csak negatív tartománya van, meg a nulla. Vagy nincs (elég) pénzed és akkor aggódsz a megélhetésért, ételért, lakhatásért, jövődért, hogy mi lesz, hogy lesz, hogy lesz elég stb. Vagy van elég, de azzal csak 0-ra jössz vissza, biztosítja, hogy nem aggódsz a fent említettek miatt, de ennél többet nem ad. Nem tanít meg arra, hogy azzal, amid van, hogy legyél boldog.

Vannak dolgok, amik a boldogsághoz elengedhetetlenek, és pénzből nem lehet megvenni. Pl. testi-lelki egészség.

A reklámokkal működő fogyasztói társadalom csak elhiteti velünk, hogy az az egy bizb#sz kell még a boldogságunkhoz. Ha nincs pénzünk nem tudjuk megvenni, akkor boldogtalanok leszünk. Ha meg van pénzünk, akkor meg tudjuk, boldogok leszünk. De ez szerintem valahol mások es magunk becsapása (Persze ide nem értve azt, amikor a megélhetés függ a pénztől.)

2021. febr. 14. 21:44
 12/38 anonim ***** válasza:
75%

11

A testi egészséget csakis pénzzel lehet megvenni. Egészséges ételre költeni kell, ugyanúgy gyógyszerekre, kezelésekre. A lelki egészség meg mindenkinek más. Inkább leszek egyedül anyagilag független, mint mélyszegénységben egy nővel, meg két gyerekkel.

2021. febr. 14. 21:47
 13/38 anonim ***** válasza:
69%

A pénz nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tesz.

Nyilván lehet szépíteni, nem kell a legújabb telefon, nem kell mindenből a luxus.

De mikor ott vagyok, hogy 30+ évesen egyedülállóként esélyét nem látom annak, hogy valaha is jó kőrnyéken, szép házban lakjak, az elszomorít. Ehhez pedig pénz kell. De hát amikor az embernek csak egy szaros 1,5 szobás panelra telik Csepelen vagy valahol rákosborzasztón akkor nyilván marhára nem lesz boldog.

Viszont ha azt nézem, hogy elvagyok albérletben is, megveszem ami kell és egyáltalán nem kell nélkülöznöm mint régen, nem kell harmadmagammal bérelnem idegenekkel, és jöhetek-mehetek amennyire akarok, akkor már jobban élek mint sok más ember. Aztán nyilván ehhez is pénz kell, ehhez is kell az a havi X forint kereset.

2021. febr. 14. 21:50
 14/38 anonim ***** válasza:
91%
Nekem annyira fontos csak, hogy a rezsit meg a kaját ki bírjam fizetni. Mint ahogy előttem is írta valaki, nem érdekelnek a tárgyak, materiális dolgok, hogx azokra kellene költenem. Megvan mindenem, ami kell.
2021. febr. 14. 21:52
 15/38 anonim ***** válasza:
30%

"A testi egészséget csakis pénzzel lehet megvenni."

Csakis?

Es mi van a gyógyíthatatlan betegségekkel? Kinek fizetsz? Meg mi van azokkal a betegekkel akik részt vesznek a kezelésen, de mégse tudta őket megmenteni? Olyankor mit ér, hogy van pénzed? Egy határ felett az orvosok széttárják a kezüket és azt mondják, hogy nem tudnak segíteni, akkor mire jó a pénz? Mert addig oké.

A mélyszegénység egy nővel meg gyerekkel nem tudom hogy jött ide, erről én nem írtam...

2021. febr. 14. 21:53
 16/38 anonim ***** válasza:
52%

"Nem tanít meg arra, hogy azzal, amid van, hogy legyél boldog."

Nem tanít meg arra, hogyan legyél boldog, viszont eszköz ahhoz, hogy minél többféle boldogságot kipróbálj.

Nyilván minél több pénzed van, minél egyszerűbb megvenned valamit annál kisebb örömöt okoz...DE...ez nem azt jelenti, hogy ez baj lenne.

Csak magamat nézve, régen nagyon vágytam volna egy jó telefonra.

Konkrétan mindenről le tudtam volna mondani utazásokról, kajáról, egy jó telefonért mégis elérhetetlen volt.

Aztán lett fizetésem, megvettem egy ár-érték arányban jó csúcs modellt. Onnantól elmúlt a telefon iránti vágyam, csak egy eszközzé vált. Viszont ennek köszönhetően már sokkal inkább vágyom azokra a dolgokra, amikről lemondtam a spórolás miatt.

2021. febr. 14. 21:56
 17/38 anonim ***** válasza:
69%
A gyógyíthatatlan betegség megint egy másik dolog. De nézzük csak a rengeteg gyereket, aki ALS-ben szenved és csak egy több százmilliós kezelés segít rajtuk. Ilyen esetben eléggé nagy előny, ha van pénzed, mert nem kell kéregetned az egész országtól (mint ahogy jelenleg csinálják egyes szülők). Ettől függetlenül még mindig áll a kijelentésem. A hasonlatot pedig csak a hasonlat miatt hoztam fel. Te is megemlítetted a lelki egészséget.
2021. febr. 14. 21:57
 18/38 anonim ***** válasza:
0%

9, nem hiszem, tudom. Láttam.

Évekig eljártam hozzá, nagyon jókat beszélgettünk. Egyébként intelligens, tanult ember volt.

Aluljáró nincs vidéken, egy ötvenezres városról van szó. A helyi nyugdíjasotthon kukalerakójában élt. Mosdott, vizet tudott vinni egy közeli kútból.

Amikor tudtam, vittem neki ételt, némi pénzt. És gondolom csurrant-cseppent a nyugdíjasoktól is egy kis apró, mert mindig udvarias volt velük, és ha mentek kidobni a szemetüket, már az ajtóban meglátta őket, eléjük szaladt és kivette a kezükből, hogy ne nekik kelljen összekoszolni magukat a kukával.

Boldog volt.

Ha megérted hogy nem mindenkinek az jelenti a boldogságot ami neked, nem mindenkinek azonosak a szükségletei a te szükségleteiddel, és nem mindenkinek egyezik az értékrendje a tiéddel, akkor szintet lépsz majd emberileg, mert nem fogsz többé ítélkezni.

Peace.

2021. febr. 14. 22:02
 19/38 anonim ***** válasza:
46%

"Onnantól elmúlt a telefon iránti vágyam, csak egy eszközzé vált"

Magyarul itt az egesz a vagyak kielégítéséről szól. Meglett a telefon jöhet a következő. Es a folyamatnak mikor lesz vége? Ha vége lesz annál a határnál, amit még az ember meg tudsz fizetni, akkor azt mondom boldog vagy/lehetsz (így kívülről :D)

Ha meg nem, akkor meg még több pénz kell. Ami miatt nem leszel boldog mert akkor nem tudod megvenni amit akarsz. De ha esetleg még több pénzed lesz, akkor megveszed és akkor még több vágyadat tudod kielégíteni, de mindig lesz új, ez egy véget nem érő láncolat. (Nyilván itt nem az életszükségletekre, rezsi, kaja stb. gondolok)

20/38 anonim ***** válasza:
57%
A pénz csak annak nem számít, akinek bőven elég pénze van mindenre, amire szülsége van. Gyerekkoromban elég csórók voltunk, azóta jobb az anyagi helyzetem, még mindig van hova fejlődni. Pont emiatt mondom azt, hogy manapság a pénz a legfontosabb, ha az nincs, semmi nincs. Sem egészség, sem nyugalom,sem biztonság, sem boldogság, sem szeretet. És igen, boldogít minden, amit pénzen meglehet venni. Ezt mindenki tudja, aki megtapasztalta már milyen amikor nincs.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!