Ha valakit temettek nektek sokat számít az ha a temetésen ottvan a számotokra fontos személy, vagy jobb ha kevesen vagytok?
Ennél a kérdésnél én szülőm, testvérem vagy házastársam temetésére gondolnék.
Nos, a rokonok jelenléte lenne fontos számomra addig a rokonsági fokig, ameddig tartjuk egymással a kapcsolatot. Barátok, kollégák jelenléte kevésbé.
Ha az a 15-20 rokon ott van, akire most gondolok, akkor rajtuk kívül már mindegy, hogy van-e ott valaki vagy nincs.
Egyrészt az elhunyttól is búcsút vesznek a résztvevők, de legalább ennyire fontos a gyászolók támogatása, hogy valóban osztozzanak a bánatban az ott lévők. Vagyis egy nagyon közeli barátod, szeretted hozzátartozójának a temetésére akkor is illik elmenni, ha te nem ismerted az elhunytat. Már ha tudomásodra hozzák a temetés időpontját meg minden.
A másik oldalról, én is azt gondoltam, hogy jobban örülnék ha nem lennének ott mindenféle távoli rokonok egy családtagom temetésén, de aztán mikor láttam őket valahogy mégis tök jól esett, hogy ott vannak. Öszintének látszott az együttérzésük, talán azért is. Hogy fontosnak érezték. Pedig egy temetés nagyon kényelmetlen minden szempontból.
Szeretem ilyenkor a szeretteimmel körbevenni magam, így igen. Nekem nagyon sokat számít, ha ott vannak azok, akik fontosak a számomra.
Azt nem szeretem ha kvázi idegen is ott van, csak mert hallotta a faluban már egyszer a szerettem nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!