Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az, amit a tini (15-20...

Mi az, amit a tini (15-20 éves) énednek elmesélnél?

Figyelt kérdés

1. Lehetsz te bármilyen okos és "érett" egy tíz évvel idősebb nő/férfi csak a feszes testedért és a naivitásodért fog csak keresni 10-ből 8-szor.

2. Válaszd azt az egyetemet és szakot, amit szeretnél (kivéve a szociológia és a szabad bölcsész)

3. Mindegy mit teszel, a családod mindekit utálni fog, aki irodán dolgozik és nettó 150-nél magasabb a fizetése.

2021. febr. 13. 14:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Ne legyél szomorú kedves tini énem, mert 23 éves korodban megtalálod az igazit, aki mindent meg fog tenni érted, hiába nincsen feszes tested, bár kicsit naív vagy.

Kedves tini énem, ha nem abba a szar iskolába jelentkezel, amivel elszúrod majd az életedet, sosem fogod megismerni a fentebb említett igazit.

Kedves tini énem, a munkahelyeken ne hagyd, hogy tönkretegyenek nálad sokkal butább emberek.

2021. febr. 13. 14:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok, azt hozzátenném, hogy egész tini koromban nem volt 1 kapcsolatom se, talán egy valami, ami annak volt nevezhető, ezért folyamatosan azon rettegtem, hogy egész életemben pár nélkül maradok, ez nekem komoly trauma volt! Nagyon nagyon szerelmes voltam, és ezek a szerelmek mindig viszonzatlanok maradtak. Teljesen tropára ment az önbizalmam.
2021. febr. 13. 14:31
 3/11 A kérdező kommentje:
4. Kezdj el minél hamarabb dolgozni, ami ne menjen a tanulás rovására, légz független
2021. febr. 13. 14:39
 4/11 moozygoo ***** válasza:
100%
Adnék neki egy "útvonalat", hogy miket csináljon, ezzel jópár évet megspórolna.
2021. febr. 13. 17:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Az élet nagyon más, mint amit most látsz belőle, de csak akkor érted meg, ha átmész rajta. Légy bölcs, nézz szembe azokkal, amiktől félsz.
2021. febr. 13. 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj nyelveket, amíg nem tudod eldönteni, hogy milyen szakma érdekel igazán.

Ne azért tanulj, mert meg akarsz felelni a tanároknak, hanem azért, hogy később legyen egy vagy több olyan szakmád, amivel egyedül is megállod a helyed a világban. Persze tiniként nem érteném, hogy ez miért olyan fontos? Akkor elmesélném magamnak, hogy mire 25 éves leszek, meghal a testvérem és az anyám, az apám elköltözik és a nyugdíj előtt 10 évvel soha többé nem fog dolgozni, egyedül maradok egy családi házban 5 kutyával és a nettó 70 ezres fizetésem mellett egész fiatalságomban rá leszek kényszerítve, hogy benne maradjak egy halott kapcsolatban akkor is, ha már rég vége, csak azért, mert egyedül nem élek meg a fizetésemből. Hogy egész életemben ki leszek szolgáltatva az anyagiaknak és soha nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy egyedül maradjak egy ideig. És ezzel bevonzom azokat, akiknek csak arra kellek, hogy a lakhatásukat megoldjam. Soha nem fejezhetek be akkor egy kapcsolatot, amikor szeretném, mert mindig ott van a kérdés, hogy egyedül nem jövök ki a fizetésemből.

Ezt mostanra megértettem, tettem is azért nagyon sokat, hogy ne így legyen, hogy függetlenedni tudjak, de egész más lett volna az életem, ha előbb elkezdek dolgozni azon, hogy legyen egy jó végzettségem.

Aztán azt kérném magamtól, hogy higgyek magamban. Sok mindent szerettem volna, amibe soha nem vágtam bele, mert azt gondoltam, én nem tudnám megtanulni. Ezért nem lett soha középfokú nyelvvizsgám, pedig a könnyített intézményi nyelvvizsgát 98%-ra letettem és azt kérdezte a vizsgáztató, hogy miért nem próbálom meg a középfokút lerakni.

Biztos voltam benne, hogy főiskolára csak a zsenik jutnak be, ezért nem terveztem gimi után továbbtanulni. 29 évesen munka mellett kezdtem el a fősulit levelezőn és a legjobbak közt végeztem.

Csodáltam azokat, akik tudnak zongorázni, de eszembe se jutott volna, hogy én is elkezdjek tanulni, mert meg se fordult a fejemben, hogy ez nekem megtanulható. Aztán 40 éves fejjel iratkoztam be zongorára, mert hirtelen fájni kezdett, hogy ez kimaradt.

Annyi minden sikerült, amiről nem gondoltam volna, hogy meg tudom csinálni és rossz belegondolni, hogy nem hittem magamban.

A szerelemről nem sok okosat tudnék mondani. Talán azt mondanám csak, hogy egy szerelmi bánat eltarthat 10 évig is vagy egy életen át is, ha az ember csak a 4 fal közt üldögél. És hogy lehet, hogy az a nagy szerelem, amin 10 évig nem tudtam magam túltenni, pedig csak plátói volt, nem tartott volna 1 évig se, ha nyitok, ha nem is rögtön más férfi felé, de az életre, ha kimozdulok a 4 fal közül, ha nyitottabb vagyok az emberekre. Hogy talán sokkal több szerelemben lehetett volna részem, ha emberek közé mentem volna. Hogy hova? Ha máshova nem, tanulni. Nyelvtanfolyamok, főiskola, továbbképzések.

Ja, és még azt mondanám magamnak, de ezt nagyon komolyan: ne menj bele soha olyan kapcsolatba, amiben nem vagy szerelmes. Nem leszel boldog. Nem szabad. A szerelem kell. Anélkül nem szabad családot alapítani. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy úgyis elmúlik és vak. Nem elég, ha a másik jó ember. Valójában nem jó, mert nem érdekli, hogy te nem vagy vele boldog. Használ az önző céljaira. És még az is lehet, hogy sokkal jobb ember lenne az, aki számodra vonzó tud lenni.

Ha lekötöd magadat valaki mellé szerelmi bánatodban, magányodban, akit nem szeretsz, borzasztó nagy bajban leszel, amikor majd mégis megérkezik a szerelem, csak te már nem tudsz szabadulni.

2021. febr. 13. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:

1, Majd rájössz, hogy minden tökéletes.

2, Olvass utána a spiritualitásnak. Már születésed óta e úton vagy.

2021. febr. 14. 10:36
 8/11 anonim ***** válasza:
:)
2021. febr. 16. 00:15
 9/11 Szalay. Imre válasza:
Legyél fegyelmezetebb magaddal , tanulj , sportólj, keress olyan köröket , ahol szintén ezt valják, tehát próbálj meg önerőből megélni, és egzisztenciát teremteni
2021. febr. 17. 09:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Hogy életed szerelme, aki miatt a világ legboldogabb emere voltál kamaszként, a köv 20 évben a pokol legmélyére rugdos még százszor.
2021. febr. 17. 14:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!