Melyik állattól féltek a legjobban?
Üdv mindenkinek!
Kíváncsi lennék kit milyen állattól ráz ki a hideg, vagy melyiktől fél, retteg? Esetleg van- e valamilyen fóbiátok valamely állattal kapcsolatban, ha igen ez miben nyilvánul meg, mi a fóbia neve és mit tesztek ellene.
Én rettegek a darazsaktól és ez sajnos eléggé tönkre szokta tenni a nyaraim végét és az őszt, amikor is rajzanak. Állandóan megtalálnak, körülöttem repkednek, pedig nem eszem, iszom semmit a szabadban. Ilyenkor érzem, hogy hirtelen elkezdek izzadni, próbálom őket elhessegetni, hadonászok feléjük, amit tudom, hogy nem szabadna, de nem bírom kontrollálni magam, 100% reflexből cselekszem. Van, hogy el is szoktam futni.
A legjobban az esik rosszul, hogy sokan kinevetnek ezért.
A méhekkel, dongókkal semmi problémám, tisztes távot term. megtartom, de rajtuk még segíteni is szoktam: ha látok egyet elgyengülten a földön adok nekik cukrot, vizet. Utána mindig jó érzés tölt el ha látom őket kajálás után elszállni.
Szóval csak és kizárólag a darazsakkal van problémám, csak az ő jelenlétükben érzem a fóbiás tüneteket.
Ti hogy vagytok ezzel? Nálatok ki a mumus? :)
Mondanám, hogy giliszta, de ha adsz 1000 ft, megfogom. :D
Az ilyen bélférgek mennyire számítanak?
Az ilyen tipikus fóbiás állatokat (kígyó pl) kifejezetten szeretem. A darazsakat meg lazán nyakon csapom, ha az utamban vannak. :D
Én 2 állatól félek. Betegesen irtózom a kulllancsoktól. Sokszor a kullancsok miatt nem megyek az erdőbe túrázni. Tavaly csak a kertemben pihentem, és este a férjem vette észre, hogy a karomba kullancs fúrta be magát. Annyira bepánikoltam, hogy rögtön felment a lázam 38 fokra, és asztmás rohamot kaptam ( idegi alapon jön ki az asztma nálam)
A másik állat amitől félek az a ló. Ha ló van a közelben vagy ne adj isten pont mellettem áll meg ( volt rá példa amikor a lovas rendőr mellettem állt meg lóval együtt) én leblokkolok, nem tudok mozdulni, kiver a víz, még levegőt sem merek venni.Az okát nem tudom, csak betegesen félek tőle.
Köszi az eddigi válaszokat, érdekes, hogy mindenki mástól fél, undorodik.
Vaddisznóktól kis koromban is tartottam, ha erdőbe mentünk sétálni.
És hát igen, végülis a bélféreg is állat :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!