Testvérem depressziós, hogyan segítsek neki?
Figyelt kérdés
Testvérem 18 éves, most fog érettségizni és a depressziója miatt abszolút nem foglalkozik az iskolával. Sajnos nagyon rossz tanuló, így kétes az érettségi is. Jár pszichológushoz már évek óta, de nem segít neki. Én egyetemista vagyok, nagyon szeretek tanulni és próbálom motiválni, mindig mondom neki, hogy üljünk le, segítek neki a felkészülésben, de semmivel sem tudom motiválni. Nem mozdul ki otthonról, még egy rövid sétára sem, az udvarunkra sem megy ki a szobájából. Nagyon sajnálom, hogy ennyire maga alatt van és nagyon szeretném támogatni, segíteni, de pontosan nem tudom, hogy mi lehet az oka a depressziójának, hiszen sosem beszél róla. Hogyan tudnék segíteni rajta?2021. febr. 8. 15:28
1/11 anonim válasza:
Sajnos nincs rá mód, kivéve, ha megtudod a valódi okát és azt szünteted meg. Ez a pszichológus feladata lenne, a depresszió egy betegség, nem pedig sima rossz kedv. Ha ő nem tud rajta segíteni, akkor keressetek másik pszichológust, esetleg forduljatok pszichiáterhez, aki fel tud írni gyógyszert.
2/11 anonim válasza:
Szerintem elsősorban a szüleidnek kéne közbelépni. Jó lenne egy szakértőt mindenképp megkérdezni, ezt te nem fogod tudni egyedül megoldani.
3/11 anonim válasza:
Szerintem szerelmi bánata van.
4/11 anonim válasza:
Nekem az az oka, h nem látom értelmét az életnek, nincsenek céljaim, nem tudom mivel szeretnék foglalkozni, csak vagyok...Kevés dolog okoz örömet igazából. Nekem nem olyan súlyos, h ne tudnám elvégezni a feladataim, de nem lehet, h mivel ő is most érettségizni fog, ezért ez a problémája? Igazából csak találgatni tudunk, ülj le és beszélj vele mindenképp, lehet h időbe fog telni h megnyíljon, légy türelmes.
5/11 anonim válasza:
Sok mindenkire rámondják, hogy depressziós. Arra is, aki csupán alulmotivált, rosszkedvű. A mániás depresszió egy pszichiátriai zavar, amit pszichiáter tud kezelni, mindenkit egyénileg. A mániás depressziónak semmi köze a sima szomorúsághoz. Vannak mániás epizódok, amikor a beteg (néha túlságosan is) jókedvű, motivált, tettrekész. Az igazi betegség során ez vezethet a rendszer túlpörgéséhez, ami aztán összeomlik.
Ha a levertség tartóssá válik, érdemes szakember segítségét kérni.
6/11 anonim válasza:
A belső űrt is szokták depressziónak hinni/hívni pedig az sokkal komolyabb dolog és személyiségzavarral jár együtt
7/11 anonim válasza:
6
Szakemberek nem használnak olyan szavakat, mint a belső űr.
8/11 anonim válasza:
Nem mondtam hogy szakember vagyok, de egyébként használnak. Belső űr, üresség, ürességérzés. Egyébként fentit egy elismert magyar pszichiáter orvos könyvében olvastam.
10/11 anonim válasza:
Huhh... Ki mondta hogy itt a gyakorin távdiagnosztizálunk? Az ürességérzet egyébként egy tünet, nem diagnózis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!