Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem sokkal fiatalabbna...

Miért érzem sokkal fiatalabbnak magamat a koromnál 17 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, de sajnos körülbelül 12-13 évesnek érzem magam.

Nagyon hiányzik az akkori életem, még most is ugyanúgy viselkedek és ugyanolyan stílusban beszélek, mint akkor. Mindent ugyanúgy csinálok.

Gyűlölöm, hogy megváltozott a testem.

Nagyon szomorú vagyok miatta. :(

Ugyanúgy szeretnék kinézni, mint 12 éves koromban.

Sovány szeretnék lenni és NEM akarok nőies formát magamnak!

Gyűlölöm, hogy amikor elmegyek futni, egyes hülye férfiak elkezdenek füttyögni utánam, meg kiabálnak nekem.

Nem akarom, hogy bárki is nőként kezeljen engem, én 12 éves kislánynak érzem magam.

Az is mindig elszomorít, amikor magázni kezd engem valaki.

A mai napig nagyon hiányzik nekem a régi életem, az általános iskola, ahová jártam, a barátnőim...

Nem szeretem a mostani életemet, a testemet pedig szó szerint gyűlölöm.

Olyan undorítónak látom az egészet. :(

Miért nem lehetek még kislány??

Mit lehet tenni ez ellen?

Hogy lehet elfogadni, hogy már sosem lehetek olyan boldog, mint régen?

Olyan elkeserítő, hogy az én koromban mindenki érettebbnek meg idősebbnek érzi magát a valós koránál, én pedig pont fordítva vagyok ezzel.

Barátkozni is mindig nálam kisebb gyerekekkel szoktam.

Ruhákat vásárolni nem szeretek, nem sminkelek, nem viselkedek felnőtt nőként.

Én csak sportolni és a plüsseimmel játszani szeretek, de az a baj, hogy már nem úgy tekintek a játékaimra, mint régen.

Ha valaki meglátja, hogy játszok, vagy ijedten megpróbálom eldugni őket, vagy úgy teszek, mintha csak takarítás közben pakoltam volna elő a plüssöket.

Sajnos a mesefilmeken általában elkezdek nevetni.

Vagy viccesnek tartom a figurákat, vagy pedig egyáltalán nem kötnek le.

Felnőtteknek készült fimeket nem nézek soha, nem érdekelnek. Olvasni sem szeretek.

Szomorú vagyok amiatt is, hogy egyre többet kell tanulnom az iskolában, egyre romlik a tanulmányi eredményem.

Én még nem akarok érettségizni és nem akarok két év múlva szakmát választani!

Családot alapítani sosem szeretnék.

Nem szeretnék soha sem párkapcsolatot, sem szexet, sem gyermeket.

Egyáltalán nem tudok felnőttként gondolkodni.

Egyébként egyke gyerek vagyok, a szüleimmel nagyon rossz a kapcsolatom, a saját korosztályommal sehogyan nem tudtam megértetni magam soha.

Már régebben is a magamnál négy-öt évvel kisebb gyerekekkel éreztem jól magam.

Egész gyermekkoromban alacsonyabb és fejletlenebb voltam a korosztályomnál, de gondolkodásra és viselkedésre még inkább le voltam maradva.

Az iskolában végig négyes-ötös tanuló voltam, de mindig úgy viselkedtem, mint a nálam négy-öt évvel kisebbek.

Arcra jóval fiatalabbnak is nézek ki a koromnál, mindenki körülbelül 13 évesnek szokott nézni. Gyermekkoromban is mindig kisebbnek néztek, mint amennyi idős valójában voltam.

Úgy érzem, hogy képtelen vagyok felnőni, szinte kórosan későn érő vagyok.

Én örökre egy 12 éves kislány szeretnék maradni és csak sportolni, a plüsseimmel játszani és a kiscicámmal foglalkozni szeretnék, de ezt már sajnos nem lehet soha többé. :((

Miért érzek így?

Mit tegyek szerintetek?

Komolyan kérdezem ezt, légyszíves ne higgyétek azt, hogy csak szórakozok! :(

2021. febr. 7. 11:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10

Uh, nagyon sajnálom.

Megpróbálok tanácsokat adni, ami nem túl közhelyes (remélem).

Amúgy 12 évesen is már viszonylag sokat kellet tanulnod, szóval ez annyira nem változott sokat, max a tananyag :)

Próbálj meg "játékosan" tanulni.

Egyébként a futás nagyon is felnőttes dolog, sőt sok felnőttnek is feladja a leckét, ezért büszke lehetsz magadra hogy ilyen teljesítményre vagy képes.

Egyébként a mese nézéssel semmi baj nincsen, felnőttek is szoktak mesézni.

Én pl 25 évesen valamelyik nap rátaláltam pár gyerekkori kedvenceimre, simán néztem volna 1 óráig is :D

2021. febr. 7. 13:24
 12/19 A kérdező kommentje:

14 éves koromig semmit sem kellett tanulnom, ugyanis amit egyszer elolvasok, azonnal a fejembe megy. :DD

Ráadásul általánosban egyáltalán nem vették szigorúan a tanítást nálunk.

A futást szórakozásból csinálom, mert mindig boldoggá tesz.

Számomra nem kell hozzá akarat. :D

Én felnőttes dolgoknak azokat a dolgokat tartom, amiktől "irtózok", például a sminkelés, nőies öltözködés, családalapítás, autóval közlekedés, pályaválasztás, nem szabad állandóan mosolyogni, nem szabad mindenki előtt ugrálni.... :/

Na, én ezeket nem fogom kibírni. :(

2021. febr. 7. 13:33
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"sminkelés, nőies öltözködés, családalapítás, autóval közlekedés, pályaválasztás, nem szabad állandóan mosolyogni, nem szabad mindenki előtt ugrálni.... :/"

Ezek közül max a pályaválasztás, vagy legalább valamilyen munka a fontos egyenlőre :D A többi meg ráér, vagy ha nem fog bekövetkezni akkor sincs semmi baj, szerintem.

2021. febr. 7. 13:44
 14/19 anonim ***** válasza:

"nem szabad allandoan mosolyogni, mindenki elott ugralni...2

ezt ki mondta? ez honnan jott? felnottkent az a jo ha egy begyepesedett eletunt savanyujoska vagy aki sosem tud mosolyogni?

a mesekrol, plussokrol: felnottek is csinaljak, 1altalan nem ciki,megis mi baj lenne vele? sztem annyira nem gyerekes pld. rajzfilmeket majd' annyi felnott nez mint gyerek

a "tipikus felnott" szarsagokrol: ez se kotelezo, amugy is azt csinalsz ami neked jolesik

en is azt csinalom, pont leszarom h ki mit gondol, gondoljon amit akor, o dolga. felnottkent is lehetsz gyerek es gyerekkent is lehetsz felnott

nem kell ilyen komolyan venni a szamokat

ui:kicsit en is igy vok ezzel ugyhogy tom mirol van szo :D

2021. febr. 7. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Az iskolapszichológushoz kell szülői papír és nem az a dolga, hogy ilyeneket megoldjon. 🤦🏻‍♀️
2021. febr. 7. 15:54
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

15

Hiába hangulatjelezel, az iskolpszihológushoz AKRÁMILYEN problémával fordulhatsz...

2021. febr. 7. 17:16
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem lehet, hogy pont a szüleid miatt vagy "ilyen"?

Mármint egy gyereknek (normál esetben) nem igen kell foglalkoznia a családi viszályokkal, meg úgy nagyon a körülötte zajló dolgokkal sem. A gyerek elvan a saját kis világában, amit ahogy nő, lassan elhagy és elkezd foglalkozni az őt körülvevő világgal, meglátja a saját szülei és az összes többi ember hibáit.

Nem lehet, hogy azt az időt sírod vissza, amikor még elvoltál a saját világodban és nem kellett foglalkoznod a téged körülvevő világ problémáival? A szüleid idiótadágával, a füttyögő barmokkal, a tanulmányi átlagoddal stb?

Mindenképpen menj el pszichológushoz, nem kell hozzá szülői engedély.

2021. febr. 8. 13:14
 18/19 anonim ***** válasza:

#15 Szerinted annak, akut vernek a szülei, van szülői engedélye, hogy beszéljen a pszichológussal?

Az iskolapszichológust pont arra találták ki, hogy a gyereknek legyen kihez fordulnia, ha a szülei gyökerek.

2021. febr. 8. 13:19
 19/19 anonim ***** válasza:
*akit
2021. febr. 8. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!