Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan emberekről, akiknek nehéz gyerekkoruk volt és ezért mindenkit utálnak, akinek normális volt?

Figyelt kérdés

Tinédzserként megfigyeltem ezt a társaságban, ahova akkoriban eljártam. Akinek nehéz volt, mert mondjuk nehezen élt a család, vagy esetleg alkoholista szülők voltak, az egyenesen unfairnek érezte, hogy más nem így nő fel. Iskolában pedig volt, hogy ez volt a szívatási alap.

Sosem értettem ezt. Nekem sem volt a legkönnyebb, mégsem fújok emiatt másokra, akiknek gondtalan gyerekkora volt. És az a legdurvább, amikor valaki felnőttként is evvel a mentalitással él.

2021. febr. 6. 07:08
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
19: Mellesleg a magadfajta akkor a legrosszabb, ha együtt kell vele dolgozni kollégaként. Gyárban dolgozva bőven volt dolgom olyanokkal, akik a kezdőkori megaláztatásaikat utólag úgy akarták kompenzálni, hogy velem, az új dolgozóval, ugyanazokat a szívatásokat csinálták, mint amiket anno ők elszenvedtek. Igencsak mérgező személyiségtípus az ilyen.
2021. máj. 26. 21:18
 22/25 anonim ***** válasza:
70%

#21.

Nem szoktam szívatni másokat. Haragot és gyűlöletet érzek belül, a szívemben, de írtam már, hogy nagy ívbem kerülöm a "normális", nem bántalmazott embereket. Egyrészt, mert sehogy nem férek össze velük, valóban nem vagyok jó társaság számukra, másrészt, mert így előzöm meg azt, hogy rossz dolgokat tegyek velük. Jobb így mindenkinek.

Az érzelmeimmel nem tudok mit tenni. Nem tudok örülni a más sikerének, hanem irigy vagyok rá, de nem szívatom érte az adott személyt. Egyszerűen messziről elkerülöm és kész. Szerintem ebben így nincs semmi kivetnivaló. Ha nem tudnak a gyűlöletemről, az nem fáj nekik úgysem.

Az itteni kommetjeimmel sem akartam megbántani senkit, csak meg szerettem volna mutatni az adott helyzetet egy másik nézőpontból is, de úgy látom, hogy nem jártam sikerrel.

Szerintem az nagyon igazságtalan dolog, hogy nekem mélyebbről kellett indulnom, mint másoknak. Én sem érdemeltem volna rosszabbat, mint ők, ezért haragot érzek, de nem ártok a haragommal senkinek. Magában mindenki azt gyűlöl, akit csak akar. A gondolatok úgysem változtatnak semmin.

Arról viszont egyáltalán nem tudok nyilatkozni, hogy Nyugaton kevesebb-e a hozzám hasonló ember, ugyanis még sosem jártam külföldön. De abban biztos vagyok, hogy mindenütt többféle gondolkozású ember is él, akik közül nem fér össze mindenki a közösség összes többi tagjával.

2021. máj. 26. 21:34
 23/25 A kérdező kommentje:
22: Oké, csak tudod, én mindig úgy tapasztalom, hogy a "Nem fair, hogy valaki feljebb legyen kapaszkodva másokhoz képest."-mentalitás mindenkiben csak addig él, amíg nem őróla van szó. Ha ő kapaszkodhat fel, az már mindjárt más. Emlékszem, itt egy kérdésnél valaki azon elégedetlenkedett, hogy az nem tisztességes, hogy valaki úgy gazdagszik meg, hogy örököl, és így egyszerűen az ölébe pottyan minden. Valaki erre megkérdezte, hogy de hogyha ő örökölne, akkor az nyilván nem lenne neki probléma. Nem jött rá válasz.
2021. máj. 26. 21:44
 24/25 anonim ***** válasza:
65%
Segíteni kéne nekik. De aki antiszociális vagy depressziós vagy akinek nincs baratai annak is kene. Az a baj hogy az eletben csak te tudsz tenni sajat problemaid ellen, mindenki onzo. Ezek az emberek elvannak tevedve hogy mit is csinalnak, nem tudatosak hogy hogyan gondolkoznak. És nem csak ebbe kéne felvilágositani oket hanem foglalkozni is veluk
2021. jún. 9. 19:03
 25/25 anonim ***** válasza:
Minden csak sajat magan tud segiteni, aki nem akar sajat magan segiteni, azon mas se tud
2021. jún. 9. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!