Általában milyen típusú emberek mennek az orvosi egyetemre?
Figyelt kérdés
Ha szeretném kihasználni a fiatal éveimet, emberközpontú személyiség vagyok, akkor inkább ne is válasszam?2021. febr. 6. 01:10
11/16 anonim válasza:
Engem legjobban a harmadév viselt meg. Az első félév inkább csak új volt. Persze egyik sem könnyű. Negyedévtől több időd van, amit sok dologra fordíthatsz. Ha viszonylag jól osztod be az idődet, akkor szerintem a szorgalmi időszakban heti egy buli simán belefér. Vizsgaidőszakban pedig az lesz a legkisebb gondod, hogy nem mehetsz bulizni.
12/16 A kérdező kommentje:
A harmadév miért viselt meg annyira?
2021. febr. 15. 09:45
13/16 anonim válasza:
Valamiért az van a hallgatók tudatában, hogy az első két év a legnehezebb és utána már sokkal könnyebb. Én is arra számítottam, hogy nagy váltás lesz, de ezzel ellentétben ugyanannyit vagy többet kell harmadévben is tanulni, mint elsőben vagy másodikban. Harmadévben van a pathológia, mikrobiológia, kórélettan, a Semmelweisen most már a farmakológia is. Ezek együtt nagyon sok tanulás igényelnek, de még ott van mellette legalább ennyi vagy több kisebb tárgy is. Negyedévtől valóban más az oktatás struktúrája is, így más tanulási módszert is igényel az az időszak.
14/16 A kérdező kommentje:
Negyedévtől miért kell másik tanulási módszer?
2021. febr. 15. 12:00
15/16 anonim válasza:
Nem biztos, hogy minden egyetemen így van, de a Semmelweisen negyedévtől un. blokkosított oktatás került bevezetésre, ami azt jelenti, hogy nincs külön szorgalmi és vizsgaidőszak, hanem egy tárgyat pár hétig tanulsz és közvetlen utána vizsgázol belőle. Nem párhuzamosan kell tanulni a különböző tárgyakat. Pl. negyedévben van belgyógyászat (endokrinológia, gasztroenterológia), amit ha jól emlékszem öt hétig kell tanulni, majd az ötödik hét végén vizsgázni. Ugyanígy van pl. a klinikai farmakológia tárgy, amit két hétig tanulsz majd vizsgázol. Negyed- és ötödévben minden tárgy így van. Hatodévben pedig sokkal hosszabb időt kell eltölteni egy klinikán, ahol az adott tárgyat oktatják, majd szigorlat van belőle utána.
16/16 anonim válasza:
Emberközeli vagy? Akkor ne menj orvosnak, mert kiábrándulsz az emberekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!