Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire vagy feddhetetlen?...

Mennyire vagy feddhetetlen? Téged meg lehet vásárolni?

Figyelt kérdés

Van itt olyan aki ki tudja magáról jelenteni hogy nincs az a helyzet amiben a morális értékrendjét háttérbe szorítva képes lenne valamiért kenőpénzt elfogadni? Én részemről a világ összes pénzéért sem. Nyilván nem csak pénzre kell gondolni hanem bármilyen előnyre.

Léteznek igazi Serpico-k a való életben?

2021. febr. 5. 22:16
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Am sokkal szarabb érzés hogy az emberek nagyrészt megvehetőek egy bizonyos összeg felett (itt most ennek az oldalnak a szavazását veszem alapul) hanem az hogy egyáltalán már az is nehézségekbe ütközik hogy elhiggyék hogy van olyan ember akit egyszerűen nem lehet..
2021. febr. 5. 23:10
 32/51 A kérdező kommentje:

"De látom, az értő olvasás még mindig nem megy. HOL, írtam, hogy a pénz. Azt írtam, hogy van olyan dolog. Biztos, hogy lenne. Egy szóval nem írtam, hogy pénz lesz az. Tanuljatok már meg olvasni hamár ennyire magas lóról kommenteltek."

Ha a válaszomban nem tértem ki külön arra hogy te a pénzen kívül másra is gondoltál, akkor az már olyan mintha nem is értettem volna hogy mit írsz? nem vetted észre hogy a kérdésbe is bele van írva hogy nem csak pénzre kell gondolni? Nyilván a válaszomat ennek tükrében fogalmaztam meg, igyekezve lerövidíteni..

2021. febr. 5. 23:12
 33/51 anonim ***** válasza:

"Szerintem ez nem úgy működik hogy van az agyamban egy kapcsoló ami 1 milliónál, 10 vagy 100 vagy 1000 milliónál jelez be hogy "hoppá ennek már nem lehet ellenállni" és ezért cserébe akkor megteszem amit előtte nem lettem volna képes."

Aha, értem, tényleg úgy válaszolsz, röhejes.

2021. febr. 5. 23:16
 34/51 anonim ***** válasza:
A pénz, a vagyon rendkívül felértékelődött az utóbbi évszázadokban vagy évtizedekben. Régen voltak olyan dolgok, értékek amiket semmi pénzért vagy vagyonért nem adtak volna el, manapság nem nagyon létezik már olyan ember aki így gondolná vagy aki számára még léteznének ilyen értékek. Emiatt jól látható és érzékelhető a világ erkölcsi züllése. Régen az adott szó többet ért mint manapság az írott szerződés. Manapság egyre kevesebb az olyan ember akiknek az őszinteség, erkölcsösség, tisztelet, tisztesség, gerincesség, önzetlenség, becsület jelentene bármit is üres szavakon kívül. Aki ilyen attitűdökkel rendelkezik manapság azt a legtöbben hülyének nézik.
2021. febr. 5. 23:21
 35/51 A kérdező kommentje:
Most miért én vagyok a röhejes? Mert nincs elég fantáziám hogy mi az a pénzen kívül amit valaki akarhat cserébe azért hogy valami galádságot műveljen? Te mit értesz ez alatt? Legalább egy példát tudnál mondani?
2021. febr. 5. 23:23
 36/51 anonim ***** válasza:

Én vagyok az első válaszoló, aki azt írta, hogy bármit megtenne egy bizonyos összegért. Nekem van ehhez kapcsolódó tapasztalatom az életben, azért írtam ezt. Szívesen mesélek bárkinek privát üzenetben, elég érdekes, 'akciófilmes' időszak volt.

Kérdező, azért nem értjük az álláspontodat, mert nem természetes emberi reakciót/viselkedést tanusítasz. Az evolúció alapja, hogy minden élőlény két alapvető 'életcélja' a reprodukció, illetve a (!) ranglétrán való feljebblépés. Racionálisan nézve el kellene fogadnod egy, akár a sokadik ajánlatot... az emberiség nem az érzelmei miatt tart ott, ahol (a tápláléklánc élén).

2021. febr. 5. 23:24
 37/51 A kérdező kommentje:
Előzőnek írtam.
2021. febr. 5. 23:24
 38/51 A kérdező kommentje:
Jaj de gyorsan válaszoltok, szóval a 33-nak írtam
2021. febr. 5. 23:25
 39/51 A kérdező kommentje:

"Kérdező, azért nem értjük az álláspontodat, mert nem természetes emberi reakciót/viselkedést tanusítasz. Az evolúció alapja, hogy minden élőlény két alapvető 'életcélja' a reprodukció, illetve a (!) ranglétrán való feljebblépés. Racionálisan nézve el kellene fogadnod egy, akár a sokadik ajánlatot... az emberiség nem az érzelmei miatt tart ott, ahol (a tápláléklánc élén)."

Értem, de ezek a célok még megvannak csak mert van benned egy belső fék, ami megállít ha olyant tennél..rosszul gondolom?

Így is eddig mindent elértem amit akartam, de ami fontosabb hogy ad egy magabiztosságot, jól érzem magam tőle a bőrömben. Miért lennék ettől életképtelen? Bár megjegyzem sokszor kerültem emiatt nehéz helyzetben, sokszor volt a melyik ujjamat harapja le dolog.

2021. febr. 5. 23:29
 40/51 anonim ***** válasza:

Mondok akkor egyet. Van egy szép családod, feleség, gyerekek. De mondjuk betegek lesznek. Erre valaki felajánlja, hogy értük add fel a feddhetetlenséged. Megteszed? Megfogod, mert fontosak lesznek neked. Ennyit erről nagy lovag.

2021. febr. 5. 23:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!