Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen emberre mondják hogy...

Milyen emberre mondják hogy lakótelepi proli?

Figyelt kérdés
Felénk egy lakótelepi lakás karcolja a 30 milliót. Akkor miért proli aki lakótelepen él? Milyen típusú emberre mondják? (Kérek ne azokat minősítsétek akik ilyeneket mondanak, mert én is tudom, hogy bunkók. Csak nem értem kikre értik, használják ezt.) Köszönöm!
2021. febr. 2. 16:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Olyanok, akik a társadalom alsó szegmensébe tartoznak.
2021. febr. 2. 16:37
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Prolizni proli szokás.

Viszont puszta anyagi szempontból nem releváns, hogy 30 millió egy lakótelepi lakas, mivel a legtöbb ott lakó nem most vette. Sokan anno 30 éves, kedvező kamatozású OTP hitelre vették, vagy tanácsi lakás volt, és rendszerváltaskor olcsón megvették, vagy örökölték. De 2013 magasságában is jóval olcsóbbak voltak a lakótelepi lakások. Egy jó helyen lévő családi ház, vagy újépítésű lakás meg még drágább lett.

2021. febr. 2. 16:49
 3/19 anonim ***** válasza:
73%
Munkás osztály ==proletár. Sajnos lett egy meglehetősen pejoratív kicsengése ennek a szónak, pedig a munkás osztály nagyon fontos része a jól működő társadalomnak.
2021. febr. 2. 16:50
 4/19 anonim válasza:
68%

Legtöbben nyilván albérletben laknak ott. Egy kertes ház lakójához képest alacsonyabb társadalmi osztályt jelent (talán azért is, mert azt ritkábban bérlik, többször lakják)...

Bár én kibírtam volna pár évet egy panelben, ha cserébe nem hagynak rám 20M hitelt a szüleim:D

2021. febr. 2. 16:50
 5/19 anonim válasza:
45%
negyedik vagyok még, puzsér is gyakran használja 1:1 szinonimaként a kulturálatlan emberre a panel lakót és az x ezer alatti keresetűt, bár én nem értem, ha valaki pl egyedül él vagy ketten a párjával, akkor miért baj, ha nem vesznek igénybe tök feleslegesen 30nm-nél többet?? úgy tűnik, valahol neki is a pazarlás mértéktelensége a mérvadó, pedig puzsért alapvetően kulturált ember
2021. febr. 2. 16:52
 6/19 anonim ***** válasza:
44%

5:

Puzsér, mint kulturált ember? :-)

Akinél az érvelés mértékegysége a hangerő?

2021. febr. 2. 17:40
 7/19 anonim ***** válasza:
59%

"Felénk egy lakótelepi lakás karcolja a 30 milliót."

A prolik ettől azt hiszik, hogy nem prolik.

Csak, hogy te is megértsed:

Ha egy qrva egy menetért pl. nem 5ezret kér hanem 50ezret, akkor már nem lesz qrva?!

Ha egy panelproli lakásának az ára -az infláció miatt- mondjuk felmegy a duplájára, akkor már nem lesz panelproli??

Vagyis NEM az anyagiaktól függ.

(Ezt csak a prolik hiszik.)

2021. febr. 2. 17:43
 8/19 anonim ***** válasza:
68%

7

A proli az ötezres kurvát választja, a nem proli pedig az ötvenezreset. Ez a különbség.

2021. febr. 2. 17:45
 9/19 anonim ***** válasza:
75%
Általában a panel lakókra mondják akik alkoholisták és primitíven viselkednek.A proli buta és igénytelen függetlenül attól hogy hol él,de általában ezek ilyen önkormányzati lakásokban élnek.Én nem használom ezt a kifejezést soha sem hogy proli
2021. febr. 2. 18:16
 10/19 anonim ***** válasza:
9es de hát éppen most használtad! Kétszer!
2021. febr. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!