Napi 1-2 sörtől tényleg alkoholista leszek?
"De hogy lehet úgy élni hogy valaki nem iszik nem értem."
Na, ez már egy árulkodó mondat.
Én pl. szinte egyáltalán nem iszom. Indok: utálom az alkohol ízét.
Én se iszok szinte soha, régebben is leginkább csak bulik alkalmával.
Én azt nem értem, abban mi a jó, ha valaki csakúgy magában iszik. Kivéve ha valamit el akar nyomni...
15-ös Nem az alkoholizmus definícióját írtad le. Wikipédia szerint: "Az orvosi definíciók az alkoholizmust olyan szenvedélybetegségként írják le, mely az alkohol kitartó fogyasztásával jár a negatív következmények dacára. Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik. Lényege az alkoholtól való testi-lelki függőség kialakulása, adott esetben – az alkohol hiánya esetén – elvonási tünetek megjelenése jelzi ezt a függőségi állapotot."
Az, hogy valaki minden nap csinál valamit (pl jelen esetben iszik 1-2 sört) az egy szokás. Az alkoholizmus pedig egy függőség! Mielőtt okoskodni próbálsz, legalább írd be az adott dolgot keresőbe!
Fu 16os. Inkabb nem irok semmit:) a kockázati ivo es hasonló fogalmakrol soha nem hallottál gondolom. Vagy arrol hogy az alkohol onmagaban addiktiv potenciallal rendelkezik, nem ugy mint mondjuk egy alma. Ezaltal rovid vagy hosszu tavon toleranciaszint novekedes fog bekovetkezni - - - - > alkoholista ez van. Lehet hogy nem is erzekeli.
Ha valaki annyit iszik mint a kerdezo mar majdnem az alkoholizmus 2. Szintjen helyezkedik el. Sot.. Szerintem mondhatjuk hogy ott is van. Errol ennyit.
"Inkabb nem irok semmit:) " Ez nem jött össze úgy látom XD
Az, hogy valaki feszegeti a határait, ezáltal növeli a toleranciaszintjét, még nem alakul ki feltétlen egy függés. Attól, hogy valaki sokat iszik, nem válik alkoholistává. Attól, mert valaki heti rendszerességgel füvezik pl nem lesz drogfüggő, abban az esetben persze, hogyha a kihagyása nem jár semmilyen érzelmi vagy fizikai következménnyel. Ha gond nélkül el tud hagyni valamit, akkor az nem függés. Ha pedig valaki csak havonta szív el egy füves cigit, vagy iszok alkoholt, vagy játszik a kaszinóban... de már csak arra tud gondolni, mikor jön a következő alkalom, akkor az pedig függés.
Ember. A kerdezo NAPI szinten 1-2 sort iszik az megvan? Nem havi szinten, nem heti szinten, hanem napi.
Attol hogy valaki szulinapjakor megiszik 2 kupica palinkat nem lesz fuggo. De a napi alkohol fogyasztás KISSE mas szinten van.
Eus vagyok de nyugodtan probald megmagyarázni. En tudon mirol beszelek:) ezert alkoholista Mo. 3/4ed része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!