Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Napi 1-2 sörtől tényleg...

Napi 1-2 sörtől tényleg alkoholista leszek?

Figyelt kérdés
Anyám szerint igen mert egy idő után egyre több kell majd. Igaz lehet ez? Pedig szerintem szuper dolog, minek élni ha sörözni se lehet nyugodtan? Felnőtt ember vagyok nem gyerek.

2021. jan. 29. 09:45
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
93%

Nem a mennyiségtől függ.

Az az alkoholista, aki nem tud meglenni a pia nélkül.

Tehát a kérdés az, hogy mi történik, ha egy napig, hétig nem tudsz egy sört se meginni?

2021. jan. 29. 09:46
 2/34 anonim ***** válasza:
71%
Ha minden nap sörözöl már alkoholista vagy.
2021. jan. 29. 09:50
 3/34 anonim ***** válasza:
89%

Nem a mennyiségtől függ, hanem a rendszerességtől.

Mindegy, hogy napi 2 liter bort vagy heti 2 deci sört iszol, ha nem tudsz meglenni pia nélkül, akkor alkoholista vagy.

2021. jan. 29. 09:51
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
A probléma akkor kezdődik, ha kialakul egy testi és/vagy lelki függőség. Amíg minden gond és rossz gondolat/érzés nélkül ki tudsz hagyni bármennyi időt alkohol fogyasztás nélkül, akkor nem beszélhetünk függőségről, vagyis ez esetben nem vagy alkoholista.
2021. jan. 29. 09:58
 5/34 anonim ***** válasza:
44%
Lassan 30 leszek, és világéletemben nem bírtam a tömény alkoholt, viszont van sűrűn olyan időszak, hogy napi egy almabor, vagy gyümölcsös sör lecsúszik, de csak egy. Inkább az a gyakoribb mostanság, hogy azt az egyet sem bírom meginni, csak félig, mivel nálam ez a nap végén van. Szóval nem tudom mások hogy működnek. Én kávéból is tartom a napi két adagot. Abból állítólag az az egészséges szint, valakik meg literszámra isszák. Tehát ez az "egyre több kell majd" személyiségedtől függ.
2021. jan. 29. 10:01
 6/34 anonim ***** válasza:
43%

Igazabol nem igaz amit az elottem levok leirtak. Nem attol alkoholista valaki hogy nem tud pia nelkul meglenni, az csak a kovetkezmeny.

Az alkoholista definicioja hogy napi szinten fogyaszt alkoholt. Kulonbozo szintek vannak az alkohol mennyiseget illetoen, de alapvetően mar Te is annak minosulsz.

2021. jan. 29. 10:02
 7/34 anonim ***** válasza:
Max ha nem tudod megállni, akkor igen.
2021. jan. 29. 10:38
 8/34 anonim ***** válasza:
72%
Ha valaki rendszerszerűen iszik, mindegy mennyit, az alkoholistának számít.
2021. jan. 29. 10:50
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2021. jan. 29. 11:00
 10/34 A kérdező kommentje:
De hogy lehet úgy élni hogy valaki nem iszik nem értem. Amúgy napközben nem szoktam, vezetni is meg kéne tanulni ráadásul.
2021. jan. 29. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!