Mennyire tartjátok nyilván a napi, heti, havi teendőket ? Szoktatok naplót, jegyzeteket írni ? Vagy utólag a fontosabb eseményeket, pl baráti találkozások, emlékek stb. felírni ? És visszaolvasni utólag, X hónap, év múlva.
Amúgy én alapvetően "túranaplót" vezetek.
Erre vannak weboldalak, illetve rögzítem is az utakat. Így térképen látom merre jártam, hány km-t tettem meg. És úgy kellemes vissza nézni, mennyi helyen, eseményen voltam.
De vannak erre cél oldalak is, amiken a teljesítménytúrákat lehet például vezetni.
Vagy Kéktúrára is például van applikáció, amin láthatod, hogy állsz.
Vagy a munkám olyan, hogy vannak határidős dolgok, meg napok amikor darálok. Általában összeírom a teendőket és az alapján viszonylag szabadon csinálom amit éppen kell.
"Nem hiszem, hogy emlékeznél minden egyes emlékre, pl mi történt 5-10-12 éve"
Kérdés, hogy kell-e, muszáj-e minden apróságra emlékezni? Hiszen idővel még az emlékek is "elavulnak".
"Az egészséges élethez kell szerintem, hogy nyilvántartsd ezeket."
Az egészséges élethez az kell, hogy egészségesen élj. Nyilván adott esetben sokat segít, amikor aktuális. De azzal sokra nem mész, hogy 10 évvel ezelőtt milyen egészségesen táplálkozták ha most szarsz bele.
"Jó az szerintem, ha az ember számontartja a dolgokat, hogy A-ból hogy jutott el B-be stb"
Jónak jó, megint kérdés, hogy ehhez szükséges-e mindent is dokumentálni? Hiszen átleg ember a mindennapjai alapján látja, hova jutott, hol tart.
A fontosabb dolgokat feljegyzem, de nem minden fontos. Vannak stresszesebb időszakaim, amikor gyengébb a memóriám, akkor jobban odafigyelek arra, hogy fel kell írni dolgokat, mert 2 perc múlva már nem tudom. A megtakarításaimat gyerekkoromban kezdtem vezetni, amikor először kaptam zsebpénzt, ezt megtartottam felnőttként is, de nekem ez már szokássá vált.
Az étkezéseimet nem vezetem, mert nem mindig tervezhető, volt már, hogy nem kaptam valamit a boltban, akkor át kellett gondolni, ételben kell ennyi rugalmasság, mozgok is, de élsportoló nem vagyok, szigorú diéta sem ezért sem túlsúly miatt nem kell.
Fotóim vannak, de nem mindenről, csak ami elég érdekes és jó téma, én még akkor kezdtem fotózni, amikor 36 kockával kellett gazdálkodni, persze ma már több képet készítek egy témáról és a legjobb kerül virtuális albumba, fotóztam már pocsolyán darazsat vagy bogarat vonszoló hangyát, de mondjuk nem fotózom végig minden percemet, mert nem értékes. Nincs 100 ugyanolyan fotóm a reggelimről pl. A 36 kocka megtanított meglátni a témát és eldönteni, mit érdemes megörökíteni.
A kutyámnak vezetek blogot, mert a fajtamentés így könnyebben tudja követni, hogy van a védencük, de neki is inkább a fontosabb mozzanatokat örökítem meg.
Kiadásaimat sok éve vezetem kockás füzetbe,amennyire lehet,igyekszem optimalizálni.
Nagyon sokáig volt kis határidő naplóm a táskába,abba is beírtam a fontos dolgokat (amikor beosztás szerint dolgoztam,azt,vagy hogy orvosi vizsgálatra mikor kell mennem).
Ez az utolsó egy- két évben elmaradt,mert nem beosztás szerint dolgoztam az utolsó munkahelyemen.
Idén telefonomba próbálom vezetni.
Asztali naptárt is minden évben veszek.
De a többi...minek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!