Eu legelhízottabb országa, mentalitás lett Mo-n preferálni a dagadtságot?
Szerintem az is összezavarhatja az embert, hogy ahányféle ember van, annyiféle diétát tart helyesnek. És nem engedik az embereket átállni, illetve az emberek is azonnal akarnak mindent. Nem adnak időt maguknak.
Sokan meg annyira "benáculnak", ha kajáról van szó, hogy nem igaz.
Tegyük fel, megeszek napi 2 Mars szeletet. Majd azt mondom, váltok, megeszek a két Mars szelet helyett napi 1 banánt. És már rajtam a világ haragja, mert ne egyél gyümölcsöt, banánt főleg ne, mert cukor, meghalsz, undorító vagy.
Nem viccelek, egy életmódváltós csoportban mondtam, hogy reggelente zöldségturmixal veszem be a vitaminjaimat, előtte megbeszéltem a kardiológusommal, ő leokézta. Mondtam, hogy kelkáposzta, spenót, brokkoli és ananász van benne. Olyan oltást kaptam, hogy az ananász tömény cukor (fagyasztott, nem lében ázott), és hogy a zöldség leturmixolva sokkal rosszabbul szívódik fel... ?
Hátsó szándék, divat meg minden egyéb nélkül kéne erről oktatást tartani, értelmesebb lenne, mint mondjuk a kötélmászás.
"De még mindig nem értem miért kéne nekünk az egészséges trendet követni?"
Mert ha valaki EGÉSZséges, akkor jobb lesz a közérzete, pozitívabb rálátása lesz az életre. Ha pedig pozitív, akkor inkább húz a személyisége arra, hogy segítő és kedves legyen, segítve másoknak. Koncentráltabb lehet a munkájában, és az emberekkel jobban együtt tud működni, mert ha a teste jól van, akkor a szellem is. Ha pedig olyan emberek vannak az országban, akik jól vannak, akkor több jó születik, és jobb élet vár a közösségre.
Nem érzed magad tudatlannak, hogy nem tudod, miért kéne JÓL élni, helyes étrenddel és életmóddal? Az élet borzalmasan lényeges részéről maradsz le.
Mindekinek a saját döntése, mit csinál. Teljesen. Akik pedig gondolnak a jólétükre és másokra, azoknak kellene szépen, értelmesen átadni, hogy miért jó egészségesen enni.
"Szerintem ez nem feltétlen az egyén hibája"
Ki más hibája lenne az egyén élete, ha nem az egyéné? Igen, a körülmények jelentős szerepet játszanak, de a saját döntéseivel megteheti a tőle legjobbat. Szerintem az emberek bőven tudnának egészségesen élni, csak szarnak bele.
"Sport és mozgáskultúránk nincs, aki esetleg sportolna vagy máshogy étkezne, azt kinézik."
Ettől még nem nézhető el, ha az egyén nem gondoskodik magáról. Az egyén csak primitív szinteknél egy kis pont a térképen, aki egy minimális értelmi szinttel rendelkezik az saját maga alkotja meg a kultúrát, ha nem találja meg benne azt, ami jó és egészséges. De igen, értem, hogy az emberek így lettek nevelve.
"Vagy ha rendesen kapnának ilyenekről információt?"
Nagyon furán beszélsz róluk. Akárhogy is formálták a kultúrát, az egyén dolga hogy az életét a kezében tartsa és saját maga informálódjon. Minden az ő döntésük.
#12 Nem értem. Minden nap a húst hússal zabálom, mégis empatikus vagyok az ember társaimmal szemben és eddig mindenhol elfogadtak és jó kollégának tartottak ahol megfordultam.
Ennek semmi köze ehhez, aki besavanyodott az egészséges életvitel mellett is besavanyodott lesz.
„nem látják a gondot, csak piszkálják a “deszka” nőket, ahelyett hogy megkérdeznék hogy csinálják..”
nem ez a fő gond, hanem:
1, a magyar lakosság 98%a olyan szinten sötét táplálkozás témában, h az vmi elképesztő. még ma is azt hiszik csomóan, h a hústól, zsírtől lehet elhízni, aztán zabálják a finomított szénhidrátot, és folyamatosan kalóriatöbbletben vannak.
a többség meg csak szélsőségekben tud gondolkodni: vagy saláta, vagy túrós tészta/péksütemény.
2, lehet megsértődni, de a magyar egy végtelenül lusta, tudatlan,kifogáskereső népség (nyilván vannak kivételek) ebben a témában is.
természetesen senki sem engedheti meg magának a „drága” egészséges kajákat, természetesen csak konditeremben személyi edzővel lehet edzeni blablabla meg a többi hülyeség.
érdekes, a legtöbb kövér még ahhoz is lusta, h utánaolvasson, hogyan kéne enni – a neten.
Miből épül fel a szervezet? Lipidekből, fehérjékből, szénhidrátból.
Az egészséges étkezéshez:
lipidből 1xttkg (testtömeg kg)
Szénhidrátból: 4xttkg
Fehérjéből: 2xttkg
Ezek elengedhetetlenek, ezen kívül pedig napi 2,5 liter folyadék ásvány víz formájában illetve nyáron napi 500-1000Mg C vitamin + zöldség, gyümölcs fogyasztás, télen pedig 2000Mg C vitamin + D vitamin + gyümölcs, zöldség fogyasztás.
Ilyen táplálkozás mellett soha az életben nem betegszel meg és el sem hízol. Én is így táplálkozom és hosszú évek óta egészséges súlytartományban vagyok de náthás sem voltam.
Persze megértem, hogy nehéz tartani, nekem se mindig megy de ettől függetlenül ez lenne a normális.
"a magyar lakosság 98%a olyan szinten sötét táplálkozás témában, h az vmi elképesztő. még ma is azt hiszik csomóan, h a hústól, zsírtől lehet elhízni, aztán zabálják a finomított szénhidrátot, és folyamatosan kalóriatöbbletben vannak."
Mikor kamasz voltam (20 éve), és volt rajtam vagy 10-15 kiló felesleg, le akartam fogyni, akkor a felnőttek körülöttem mind azt mondták: akkor a húst hagyjam ott, egyem meg csak a krumplit vagy rizst.
13 évesen, net nélkül simán hittem nekik.
19/19
ezt megértem, gyerekként net nélkül én is így voltam ezzel, de nyilván mai felnőttekről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!