Eu legelhízottabb országa, mentalitás lett Mo-n preferálni a dagadtságot?
Nos csórók vagyunk
Csóknak egészségtelen ételekre van pénzük mert alacsony az átlag fizu
Ergo emiatt az átlag emberek dundik lesznek mert nem esznek jol
Eszerint a világon csak a 42. helyen állunk, nem a 4. helyen (bár ezek 2016-os adatok, de néhány év alatt nehéz ennyit előrébb lépni):
Szerintem ez nem feltétlen az egyén hibája.
A magyar ember veri a mellét, hogy húst hússal, meg mi mindenkit leiszunk az asztal alá, a magyar konyhának nincs párja satöbbi, addig szerintem ne csodálkozzunk.
Sport és mozgáskultúránk nincs, aki esetleg sportolna vagy máshogy étkezne, azt kinézik.
DE egy másik aspektusa a társadalmi közröhelyen kívül az, hogy bármennyire is tagadják egyesek az egészséges életmód bizony privilégium.
Eljárni edzeni, egyáltalán az embernek legyen ideje arra, hogy magára szánjon napi egy órát.
Nem azzal van baj, hogy az egészséges kaja nem drága, hanem azzal, hogy a szar, vefet kaja olcsó. Mikor egy család éhes, nem salátát meg zöldséges ragut meg f-szomtudja mit fog főzni, hanem túróstésztát meg krumplistésztát meg zsíroskenyeret, mert arra van pénz és az sokkal jobban laktat, több benne a kalória.
A feldolgozott étel egészségtelen, aki sokat dolgozik, esetleg több műszakban, az bizony nem biztos, hogy péksüteményen meg májkrémen kívül sok mindent fog tudni otthon főzőcskézni.
Ha szétnézel a nyugati világban, bizony a közép/felsőközép vagy felső osztály a sportos meg a karcsú, a szegényebbek meg elhízottak. Szóval lehet, hogy nem drága egy szár zeller, de bsz-dki, abból nem fog jól lakni egy család.
És mindezt privilégiumokkal a zsebemben mondom, mert megengedhetem magamnak azt, hogy heti 5-ször eljárjak nemhogy edzeni, de magánedzőhöz, vagy van időm minden nap itthon tornázni, csak zöldséget és gyümölcsöt eszek, feldolgozott kajákat nem eszek egészségügyi meg etikai dolgok miatt és bazi sok időm megy el azzal, hogy főzök meg mit főzzek. És én egymagam vagyok. Nincs gyerekem, egy munkám van, ami tök rugalmas. Eszem ágában nincs a kövéreket szekálni, hogy az ő hibájuk, hogy magyarország elhízott.
Szerinted, ha lenne rá pénzük meg idejük, nem a jobb minőségű/egészségesebb ételt vennék? Vagy ha rendesen kapnának ilyenekről információt?
Nem leszek népszerű, hogy belekeverem a politikát, de amíg Orbán Viktor szerint a férfi húst hússal eszik és a pálinka alapvető élelmiszer, amíg a marhatenyésztőknek gondolkodás nélkül hányja a pénzt, és zéró véleményt formál a fenntarthatóságról, az egészségről és semmit nem tesz az emberek jobb életmódhoz való hozzásegítéséért, addig szerintem mi ne fikázzuk a kövéreket és ne is csodálkozzunk, hogy az ember azt eszik, amire pénze van.
De még mindig nem értem miért kéne nekünk az egészséges trendet követni?
Ennek egyéni döntésnek kell lennie. Szerintem is csak húst hússal és pálinkát sörrel az igazi de igazából a pálinka is olyan, hogy magyar kuriózumnak számít. Hagyományt tisztelünk a pálinka ivással.
Nekem nem kell mindenféle bio fszság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!