Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt hiszem kiégtem. Mit tegyek?

Azt hiszem kiégtem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Viszonylag jó munkahelyem van, bár nem sok megbecsülést kapok, piszkálást sem. Egy OKJ-s tanfolyamot csinálok mellette, ami jó lehet a munkámhoz is. Úgy érzem semmihez nincs kedvem, nincs erőm, nincs lelkesedésem, elpárolgott a kreativitásom is. A munkámnak már csak a "favágás" részét csinálom szívesen, mer ahhoz nem nagyon kell gondolkodni, ötletelni. Nehezen veszem rá magam a tanulásra, órákon nehezem figyelek. Görcsösnek, gyengének, egy leeresztett lufinak érzem magam.

Ne értsetek félre, megcsinálom a munkát és jó, hogy van hol dolgoznom. De mintha csak önmagam árnyéka lennék. Mit tegyek? Más is volt így? Köszönöm a válaszokat!

36, nő

2021. jan. 22. 10:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem tavaszi fáradtság, hanem a mellékvese kiáradása.
2021. jan. 23. 17:53
 12/17 A kérdező kommentje:
Tessék?
2021. jan. 23. 18:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Direkt nem hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely diszregulációját írtam, hátha így jobban érte. :-))

Arról van szó, hogy manapság a megszokott, ismert napi stressz mellett rengeteg észrevétlen, belső stressz is éri a szervezetünket. A sok stressznek az a következménye, hogy a mellékvese folyamatosan termeli a kortizol nevű stresszhormont, ami viszont további gyulladásokat generál, okot adva ezzel a mellékvesének újabb kortizoltermelésre. Az ember ebből nem sok mindent vesz észre, hiszen fel van pörgetve, remekül érzi magát, tele van energiával és tettvággyal. A baj ott kezdődik, mikor kifárad a mellékvese, és nem győzi termelni a kortizolt.

Te most értél el erre a szintre.

2021. jan. 24. 18:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Mit tehetek azért, hogy a kortizol-egyensúlyom helyreálljon? Mert ha jól értem, ez a gond.
2021. jan. 24. 19:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Semmi kortizolról nincs szó, baromságot beszél a srác.

Új dolgokat kell kipróbálnod és egy pszichológustól segítséget kérned.

2021. jan. 24. 19:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem baromság, a testünkben lezajló biokémiai folyamatokat írta le nagyon szépen, van tudományos alapja, a pszichiáterek pl. így kezelnek minket, ezek alapján írnak fel gyógyszert. Persze ahogy írod, egy pszichológus is jó megoldás lenne.
2021. jan. 24. 20:19
 17/17 A kérdező kommentje:
Jártam pszichológushoz, decemberben hagytam abba. Nem lett jobb.
2021. jan. 24. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!