Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valami tipp izgulás ellen?...

Valami tipp izgulás ellen? Mit vegyek be?

Figyelt kérdés

Jövő héten megkezdem a gyakorlatomat egy fogászaton(fogtechnikusnak tanulok), de már nagyon izgulok, hogy elrontok valamit és lebsznak vagy csak simán nem leszek szimpi és azért.

Ez már annyira durva, hogy általában azért szoktam elrontani dolgokat mert annyira ráizgulok és már remegek mielőtt odaérek az új helyre.

Mit lehetne ez ellen tenni? Frontint vegyek be?

2021. jan. 20. 15:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Számomra az izgulás ellen tökéletes ellenszer az, hogy belegondolok vajon tényleg tudom-e teljesíteni a számonkért tananyagot vagy sem. Ha tudom magamról hogy készültem, tanultam, az elméletet tudom, akkor nem stresszelek a gyakorlati részén, mivel tudom, hogy képes vagyok rá és hogy eleve rutintalanul, bénán fog menni elsőre. Ez természetes, mindenki így kezd, a lényeg számomra az, hogy értem mit kéne csinálnom.

Ha tényszerűen nem készültem és hiányosak az ismereteim akkor sem stresszelek, mert minek, hisz tuti elvérzek gyakorlaton akkor, max a szerencse menthet meg.

Tehát leegyszerűsítve, ha nem vagyok bizonytalan, azaz nagyjából tudom mire számíthatok az ismereteim, felkészültségem alapján, akkor máris nem stresszelek. Onnantól már tényleg csak egy összetevő kell, Te magad, hogy magabiztosan helyt állj az ismereteid alapján és ne félj a hibáktól (elvégre abból tanul az ember). Úgy meg aztán végképp nem kell félned, ha nem hiányosak az ismereteid.

Engem igazából csak a bizonytalanság öl meg, de mindenki más.

2021. jan. 20. 16:03
 12/16 anonim ***** válasza:

Vagy Valeriánát tudsz bevenni esetleg.Levendula vagy kamilla olaj se rossz.Én az Avon kamillás levendulás párna permetét használom.Jó párnára,ágyneműre fújni mert megkönnyíti az elalvást és nyugtat de ruhára is fújható.Vegyél egy ilyet hátha segít.

#9-es voltam

2021. jan. 20. 16:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Magnéziumtablettát tudok ajanlani. Én is szedek, nyugodtabbnak érzem magam tőle, persze lehet csak placebo, de a célját eléri.
2021. jan. 20. 16:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Mit vársz? Azt hiszed első nap fel kell építened egy egész fogsort 100 embernek?

Az első napokban kb. megfigyelő leszel, semmi dolgod nem lesz. Mindenki tudja, hogy gyakornok vagy és nyilván nem a legnehezebb feladatokat bízzák majd rád. Nem akarnak magukkal kitolni ők sem. Szépen fokozatosan fognak téged betanítani mindenre. Ne félj kérdezni, ha kell valamit kérdezz meg 2x is ha nem vagy biztos valamiben.

2021. jan. 20. 18:20
 15/16 anonim ***** válasza:

A megoldás Benned van, a te hozzáállásodban, nem egy tablettában.

Engedd el az elvárásaidat és a megfelelési vágyadat. Egyszerűen add azt, aki vagy. Ne az legyen a lényeges, hogy ott helytállj, hanem elsősorban az, hogy olyan körülményeket találj, ahol te mindenféle görcsölés nélkül is jól érzed magadat.

Persze az ember ettől még izgul valamicskét, de sokkal könnyebb egy lazább, nyugodtabb és sztoikusabb hozzáállással nekivágni egy új helyzetnek, mint agyonizgulva.

2021. jan. 21. 08:15
 16/16 anonim ***** válasza:
1mg frontin a vodkával aztán ráncs rá egy házipáleszt
2021. febr. 7. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!