Miért van ekkora arca a magyaroknak? Semmi okuk nincs rá, sőt...!

Tessék: bemásolok neked ide pár választ, olyanoktól akiknek nagyobb rálátsa van a dolgokra:
,,nem akarok általánosítani. persze ott sem mindenki hülye, maximum arányaiban ott többen, mint máshol.
de én beszéltem amerikaiakkal (meg angolokkal is), és sajnos tényleg az a tapasztalat, hogy USÁ-n és főleg a saját államán kívül nem nagyon tudnak gondolkozni. magától értetődőnek veszik, hogy a világ Amerika, mindenki onnan van (pl. úgy kérdeztek első beszélgetésnél hogy melyik államból származok, illetve Hungary az melyik állam, hol van...). nem nagyon tudnak elvonatkoztatni Amerikától.
meg ilyen apróságok. és más nemzeteknél ezeket jóval ritkábban tapasztaltam."
,,Az átlag amerikai roppant keveset tud az USA-n kívüli világról. Azt hiszik, hogy az USA-n kívül nincs modern élet, nincs villany, nincsenek autók, csak mindenféle sivatagi nomádok meg ókori körülmények. Az USA belsejében az átlag paraszt azt hiszi, hogy ha valaki külföldi és nem fekete vagy sárga, akkor biztos arab, és akkor gyanús, mert lehet, hogy terrorista. Egy másik jellegzetes babonájuk az, hogy az angol az egyetlen kultúrnyelv, aki nem angolul beszél, az visszamaradott, és a világ minden táján angolul beszél, aki kicsit is művelt, mert modern gondolatokat csak angolul lehet kifejezni, a többi nyelv primitív ungabunga." -ez a válasz 91%-os, szóval nem írhat hülyeséget
,,ermészetesen minden országban vannak hülyék, de ott aránylag sokkal többen, mivel náluk nem tartják fontosnak, hogy a távoli országok földrajzát, történelmét megtanuld. Nálunk igen. Az más kérdés, hoy átcsúszhatsz úgy is, hogy nem tanulod meg." -ez is egy 90%-os válasz.
Naa?? Folytassam? Ezekhez a véleményekhez mit szólsz? Őket is lepontoznád?

a 3-as kissé nyersen fogalmaz, de sztem igaza van: amikor külföldi után magyarokkal beszélek, rögtön feltűnik, hogy az átlag magyar mennyivel korlátoltabb, tudatlanabb, és mellé mégis mennyire beképzelt.
hogy ez mitől van, arra csak tippelni tudok:
-történelmi előzmények
-normális oktatás, nevelés hiánya
-önbizalomhiány túlkompenzálása
az biztos, hogy a legtöbb magyar polcokkal magasabbra helyezi magát, mint ahol valójában van. ilyet még egy külföldi országban sem tapasztaltam, hogy mondjuk megmondják, hogyan kéne élned az életed, hova költözz stb. az átlag magyar egyszerűen egy beképzelt proli, aki „nem tudja, hol a helye”, és nem tudja reálisan megítélni a saját képességeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!