Mi a te MBTI-d? (személyiség)
Nekem nem annyira fix. A tesztek legtöbbször istj-t adnak, de van amikor intp-t vagy intj-t.
Csak 10 lehet szavazásnál( a leggyakoribbakat sorolom fel de ha más vagy írd le kommentbe)
A személyiségtípus nem egy fluid dolog. Akinek mindig más jön ki a teszten, annak az lehet az oka, hogy 1. nagyon rossz az önismerete (tehát attól, hogy nem szándékosan torzítja a válaszokat, attól még lehet, hogy nem tudja megítélni a saját személyiségét, esetleg akaratlanul nem őszintén válaszol, hanem az ideális énjét írja körül), 2. nagyon hangulatember, így az adott megérzései alapján válaszol vagy adott helyzetből kiindulva, nem úgy, ahogyan ÁLTALÁBAN, TÖBBNYIRE viselkedik, 3. a 16personalities-es teszet borzasztó. Már előttem is írták, és csak megerősíteni tudom, hogy az egy jó kiinduló pont, de az MBTI ennél sokkal mélyebb és árnyaltabb. Az a teszt alapból nem is a kognitív funkciókat nézi, csak a betűket (ezért lehet, hogy valakinek tök más típusokat is kihoz kis időeltéréssel, pedig ha megnézzük az adott típusok funkcióit, látjuk, hogy KÖZÜK SINCS egymáshoz), másrészt nagyon rossz kérdéseket tesz fel, amiket egyrészt kb. lehetetlen megválaszolni rendesen, másrészt iszonyú végletesek és általánosítóak.
Egy szó, mint száz, akit érdekel a téma, az nézzen utána más teszteknek, olvasson utána a kognitív funkcióknak, és tanulmányozza az egyes típusokat, ezenkívül az egész személyiségét vegye figyelembe gyerekkorától mostanáig, ne csak azt, ahogy éppen most viselkedik. A személyiségtípus születésünktől fogva ugyanaz, persze ezen belül rengeteget fejlődhetünk, az egyes funkcióink is erősöd(het)nek, és a sok külső hatás is formál bennünket.
Egyébként én ENFP vagyok.
Kognitív funkciók alapján valószínűleg valami Ti-dom, tehát ISTP vagy INTP, de az érző oldalam erősebb, mint amennyire ezekre a típusokra az jellemző szokott lenni általában.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!