Mi a hejzet/baj akkor ha a gyerek nem tud örűlni semminek sem?
Figyelt kérdés
2021. jan. 14. 12:34
2/10 anonim válasza:
Olyan dolgokat csinalsz/csinaltok egyutt amit szeret? Mert ha valamit nem szeret es te meg csak azert is csinalod, lehet nem fog orulni neki egy ido utan:)
Mennyi idős es minek nem orul?
3/10 anonim válasza:
Nem lehet, hogy - jó szándékból - olyan dolgokért várod el az örömét, amit amúgy utál?
4/10 anonim válasza:
Szia!Nem lehet el lett kényeztetve kicsit?Azoknál a gyerekeknél gyakori hogy nagyon semminek sem örülnek mert már szinte mindent megkaptak.Én csak kérdezem,nem állítok semmit mert ismerem a körülményeket.Az is lehet hogy a vírus helyzet őrá is hat.Hány éves?Az is számít azért.
5/10 anonim válasza:
nem ismerem a körülményeket elírtam bocsi
6/10 A kérdező kommentje:
Nincs elkényeztetve, nem vagyunk jó anyagi helyzetben. Kapott fából készült baba bútort, nem láttam az arcán az örömöt 9 éves, de nem csak ennek nem örül olyan mintha semminek nem tudna örülni bármit kap, vágyi nincsenek neki soha nem kell semmi. Olyan mintha nem akarna teher lenni. Lehet az oka az hogy az apja sokat szidja a nagyobbik testvérét aki pont az ellentéte, neki minden kell, és nem érdekli van e rá pénz vagy nincs, emelet mikor még kisebbek voltak elvette húga karácsonyi ajándékát, mert hogy az minek kell neki, volt sírás, hiszti és én még mondtam is neki hogy adja oda neki vagy osztozzanak rajta. A nagyobbik nagyszájú, határozott, jó tanuló, a kisebbik túlságosan csendes, nem tanul, és nem igazán vannak barátai, emellett duci is volt, mandulaműtét után fogyott le, sokat volt beteg,(mandulagyulladás, fülgyulladás, tüdőgyulladás, egészen 6 éves koráig betegeskedett amíg ki nem lett műtve a mandulája. Sokat sír, szorong, nehezen oldódik fel, esténként bepisil (most már ritkábban), egyszer bekakilt suliba menet, szégyenlős enni is, olyan életképtelen. Nagyszájú de csak otthon az iskolában nem az. Mi lesz így vele?
2021. jan. 14. 13:58
7/10 anonim válasza:
Nincs önbizalma az a baja szerintem.Meg ez amit írtál hogy a nagyobbnak kell minden.Ő azt érezheti hogy nem akar teher lenni.Beszélgess erről vele.Kérdezd meg mi a baja hátha egyszer megnyílna.Vagy az iskolában az iskolai pszichológushoz vidd el.Elbeszélgetne vele és kiderülhetne hogy mi a baja.De szerintem az van amire először gondoltam tehát önbizalom hiány.Nem érzi magát eléggé jónak és fontosnak
8/10 A kérdező kommentje:
Önbizalom hiányos értem. Oviban sem beszélt azt mondták nem mehet normális suliba, mert baj lesz vele. Velem beszél, elmeséli mi volt a suliban. Eszem ágába nem volt beadni beteg gyerekek közé. Azt mondják autista. De szerintem ő nem beteg. Viszont testvérével mindig veszekednek, egyszer a nagyobbik végig húzta az egyik lábánál fogva a földön, és csúfolta, és kikapja a kezéből a játékot ki tudja még miket mondott neki akkor amikor nem vagyok jelen. Ez lehet az oka hogy ilyen hogy a nagyobbik gyerek mindig bántja? Meg én is hibás vagyok?
2021. jan. 14. 17:06
9/10 anonim válasza:
Lehet hogy ez az oka hogy bántja a nagyobb,de nem biztos,mert a testvérek között ez elő szokott fordulni.Nem vagy hibás,mert nyilván rászólsz a nagyobbra hogy ne bántsa már de ha nem figyelsz akkor csak csinálja.Nem tudsz 24 órában figyelni,te is egy ember vagy nem pedig egy robot.A pszichológus lehet segítene hogy kicsit jobban érezze magát.Ha autista arról nem tehet,de majd idővel látni fogod hogy jó e neki a többi gyerek között.Lehet be tud majd illeszkedni ki tudja.
10/10 anonim válasza:
Szerintem ott szülői neveltetésből adódó problémák vannak, elnyomás, vagy hasonló. Gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!