Ha kifejlesztenének egy vakcinát, melyet ha beadsz, az összes rossz tulajdonságod megszűnne, beoltatnád magad ?
Ez relativ, en nem monda
anek le a "rossz" tulajdonsagaimrol. Nem en szenvedek miatta. 😃
Például ha én lopok, akkor én nem gondolom rossznak, de te gondolhatod.
Vagy ha nézem a tv-t és egy olyan hír hallható, ahol egy ember megölt egy másik embert, akkor elitélem, de a gyilkos nem biztos hogy azt fogja gondolni, hogy bármi rosszat is tett.
Sok ilyen példa van még...
És bocsánat, hogy nem valaszoltam a kérdésedre eddig, de én nem adatnám be ezt a vakcinát(mert van olyan tulajdonság, amitől megszabadulnék,de van olyan, amit én nem gondolok rossznak, de más még azt hiheti.)
(#9-es voltam)
15: Nagyon rossz példát hoztál.
" Például ha én lopok, akkor én nem gondolom rossznak, de te gondolhatod. "
Márpedig a lopás rossz dolog, az, hogy te mit gondolsz, a kutyát nem érdekelsz, az egyetemes és oszthatatlan erkölccsel NEM mehetsz szembe !
" Vagy ha nézem a tv-t és egy olyan hír hallható, ahol egy ember megölt egy másik embert, akkor elitélem, de a gyilkos nem biztos hogy azt fogja gondolni, hogy bármi rosszat is tett. "
Ezt ugye nem gondolod komolyan ?? Vannak bajok... Egy gyilkos véleménye hadd ne legyen mérvadó. Úristen, a világ kifordult önmagából...
De konkretan milyen rossz tulajdonsagokat torolnel el vele?
Nekem csak 2 jutott eszembe, a kapzsisag es a kegyetlenseg, mind emberrel es allattal egyarant. - de ez akkor felvet mas problemakat, akkor senki nem akarna megolni az allatokat a husert, es tulszaporodnanak?
Ha a kapzsisag megszunne, penzre sem lenne szukseg, visszaterne a cserekereskedelem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!