Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolja mindenki, hogy...

Miért gondolja mindenki, hogy a kisgyerekek tudatosan nem csinálnak rosszat, és mindig ártatlanok?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen látok ezt azt, és amikor a szülő nincs ott borzasztó rosszak. Mármint olyan szinten ami már túlmegy a csínytevésen. Szándékosan!! tesznek tönkre dolgokat, sőt ami durvább lopással is találkoztam már. Kilesték mikor nem figyelek oda és benyúltak dolgokat. 4-5 éves forma gyerekekről van szó. Mikor mondom ezt bárkinek azt mondják mit húzom fel magam fel se fogják mit csinálnak!? Dehogynem!! Ha nem tudnák, hogy rossz amit tesznek nem sumákolnának.. Miért gondolja mindenki azt, hogy a gyerekek ártatlan angyalkák? Pont ezzel élnek vissza és csak még rosszabb lesz a helyzet. Én is találkoztam gyerekkoromban más gonosz gyerekekkel, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy ezek nem ártatlan “csínytevések”..

2021. jan. 10. 18:48
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Tényleg muszáj megvárni amíg odáig jut egy gyerek?
2021. jan. 10. 22:45
 22/27 A kérdező kommentje:

Hallottam már olyan párbeszédet alsó osztályos gyerekek szájából, ahol a bántalmazott kisfiú már olyan szintre jutott, hogy azt kiabálta!

- Fel lesztek jelentve, ez testi sértés!

Amire a következő válasz érkezett gúnyos kacajjal társulva:

- Jajjjj! De félek! És mit csinálnak velem?

- Úgyse csukhatnak le mit akarsz?

Ez komolyan a határok feszegetése lenne? Komolyan nincsenek tisztában azzal, hogy rosszat tesznek? Komolyan rendben van, ez így? Az is rendben van, hogy a kisfiúnak is mindenki azt mondta, ő túlozza el a többi gyerek csak játszik!? Miért kell hagyni, hogy idáig fajuljanak a dolgok?

2021. jan. 10. 22:58
 23/27 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy az emberi ösztönben sincsenek ezek kódolva. Az ilyesmi csak társadalmi elvárás, az állatvilágban is úgy van, hogy a gyengét megverik, ha valami megtetszik azt elveszik. A gyerekek nem úgy születnek, hogy tudják a szabályokat, csak ösztöneik vannak, ami nehezen leküzdhető.

Nincs benne rosszindulat, de le kell állítani őket, hogy megtanulják.

Gyerekekkel foglalkozol, nem tanultatok ezzel kapcsolatban valamit? Vagy ilyen helyen dolgozol, de nem a gyerekekkel?

2021. jan. 10. 23:33
 24/27 A kérdező kommentje:
Nem gyerekekkel dolgozom, csak egy átlagos üzletben. Ahova sok család is jár.
2021. jan. 10. 23:37
 25/27 anonim ***** válasza:
70%
Pedig kíváncsi vagyok, hogy erre van-e valami tudományos magyarázat.
2021. jan. 10. 23:45
 26/27 A kérdező kommentje:
Egyszer néztem egy videót amiben erről volt szó, abban azt mondták, hogy már egész pici gyerekekben is fellelhető a gonoszság, ott egész mélyen kifejtették a témát. Kár, hogy az én kérdésemről nem volt benne szó.. Ha érdekel akkor majd belinkelem ha megtalálom. :)
2021. jan. 11. 07:25
 27/27 A kérdező kommentje:

Azoknak akik szerint hülyeségeket beszélek.. Most találtam egy cikket, általános iskolai késelésről.. :( Tényleg ez is csak játék? Csak a határok feszegetése? Tényleg rendben van ez így? Nem ez az első eset amiről hallok sajnos..

[link]

2021. jan. 23. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!