Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolja mindenki, hogy...

Miért gondolja mindenki, hogy a kisgyerekek tudatosan nem csinálnak rosszat, és mindig ártatlanok?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen látok ezt azt, és amikor a szülő nincs ott borzasztó rosszak. Mármint olyan szinten ami már túlmegy a csínytevésen. Szándékosan!! tesznek tönkre dolgokat, sőt ami durvább lopással is találkoztam már. Kilesték mikor nem figyelek oda és benyúltak dolgokat. 4-5 éves forma gyerekekről van szó. Mikor mondom ezt bárkinek azt mondják mit húzom fel magam fel se fogják mit csinálnak!? Dehogynem!! Ha nem tudnák, hogy rossz amit tesznek nem sumákolnának.. Miért gondolja mindenki azt, hogy a gyerekek ártatlan angyalkák? Pont ezzel élnek vissza és csak még rosszabb lesz a helyzet. Én is találkoztam gyerekkoromban más gonosz gyerekekkel, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy ezek nem ártatlan “csínytevések”..

2021. jan. 10. 18:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeket meg kell tanítani az empátiára, mert amíg ez nem történik meg, addig kis pszichopaták. Ezért kell elmagyarázni nekik, hogy ha a macskát nyúzod, az fáj neki.
2021. jan. 10. 20:02
 12/27 A kérdező kommentje:
Ez teljesen reális. Csak az bosszant, hogy sok szülő meg a felnőtt tesz erre nagy ívben, és úgy gondolja nincs miért leszidni a gyereket..
2021. jan. 10. 20:08
 13/27 anonim ***** válasza:
14%
"Például ha a saját gyereke valakinek sírva megy haza az oviból mert a többi gyerek megverte, akkor is ártatlannak gondolná a szülő a többit? Mert ilyen is van" - Már miért gondolná annak? Hülyeségeket mosol össze kérdező, és gyerekek, szülők ellen hergelsz elég átlátszó módon. Miért?
2021. jan. 10. 20:34
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem hergelek senkit senki ellen, csak látom mi történik, meg azt hogy a gyerekek miket művelnek és hogy egymást is bántalmazzák és nem értem, hogy mások miért az én ““torkomat akarják átvágni”” azért mert én ezt gyerekek esetében is elítélendőnek tartom. Ez egy komoly társadalmi probléma amivel foglalkozni kellene, mert sok tényleg ártatlan gyerek lelke rámegy emiatt a “nem tudja mit csinált” “csak játszott” felfogás miatt.. A többi gyerek pedig eléggé visszaél azzal, hogy tudja semminek sincs következménye. Ismerek elég súlyos eseteket amik ismerősökkel történtek...
2021. jan. 10. 20:51
 15/27 anonim ***** válasza:
61%

A lányom két évesen kezdte a bölcsit, most kiscsoportos ovis.

Én imádom a természetet, az állatokat, a növényeket, a gyerek is úgy lett nevelve, hogy ne akarjon bántani semmit, még egy bogarat se tapposson el, mert ő is él.

Ezzel azt értem el, hogy már többször megverték, ő pedig nem üt vissza, mert én így neveltem... Hiába mondom neki mostmár, hogy igenis üssön vissza, nem védi meg magát. Szóval az én hibám valahol, mindegy, nem ez a lényeg.

Az unokatesójával egy csoportba jár, néha vigyáztam arra a kislányra. Az a gyerek szó szerint gonosz, egy kis g**i, már bocsánat, nincs rá jobb szó. Amikor utoljára itt volt, a tenyerével homlokon csapta az enyémet, azt hitte, nem látom. Előtte kint voltak az udvaron, homokoztak, átmentem az udvar túlsó felébe, mikor visszanéztem azt láttam, hogy a játéktalicskát a kutyák fejéhez akarja vágni. Nem dühből, nem volt oka rá, egyszerűen színtiszta gonoszságból. Több ilyen eset volt, elegem lett, nem is vállalom már, vigyázzon rá a hülye anyja, teszek rá. Az a gyerek minimum szociopata.

2021. jan. 10. 21:18
 16/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, sajnálom, hogy ott is ilyen tapasztalatok vannak. Pont az ilyen esetek elkerülése érdekében szeretném, ha az ilyesmit komolyabban vennék az emberek. Sajnos az ilyen szociopata gyerekekről is elég sokan úgy vélekednek, hogy csak nem fogja fel a súlyát mit csinál, stb.. Ez elég baj. Aki meg normális nevelést kapott tönkremegy miattuk.
2021. jan. 10. 21:27
 17/27 anonim ***** válasza:
12%
"és nem értem, hogy mások miért az én ““torkomat akarják átvágni” mert ráadásként még áldozatnak is képzeled magad :D
2021. jan. 10. 22:07
 18/27 anonim ***** válasza:
28%

15ös, én is ezt csináltam, a gyerekem mègis visszaüt, sőt olyan ügyesen rugdos, hogy focisták megirigyelnék, pedig a kezère se csaptam soha.

Persze, hogy rosszat csinál, persze, hogy direkt csinálja, DE NEM FOGJA FEL, HOGY MENNYIRE!

Ezért mondják, hogy játszik, mert a határokat próbálgatja, nem tudja minek mekkora a súlya, ha meg is teszi, pont olyannak éli meg az odacsapást(fizikai erőszak), mint mondjuk a tiltakozást a sapka ellen. Szabály szabály, nem szabad nem szabad, neki összefolyik.

És igen, az én gyerekem mostanában gyepálják, felháborítónak tartom, hogy az óvónő mindig csak később ér oda, pedig összesen 30an vannak 50 nmen(udvar)..az én megoldásom meg az lett volna, hogy menjünk el együtt a másik gyerek anyjával meg a másik gyerekkel játszóra, és oldjuk fel az ellentétet, másik közegben egymásra utalva egész más számukra a helyzet, de nem voltak vevők a dologra, ott a család is problémás, sajnálom a gyereket..

2021. jan. 10. 22:28
 19/27 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül raktam idézőjelbe azt a részt.. Azt megkaptam már, hogy uszítok, hülyeségeket beszélek, meg áldozatnak képzelem magam. De logikus érvet még nem kaptam rá, hogy miért. Nem azt mondtam, hogy minden egyes gyerek és szülő szörnyeteg. Azt mondtam, hogy látom, hogy vannak olyan gyerekek akik már öntudatuknál vannak és élvezetből tesznek helytelen, másoknak ártó dolgokat, mások pedig csak legyintenek rá, nem veszik komolyan mert szerintük a gyerek nem tudatosan cselekszik, csak “játszik”. Engem meg ez zavar, mert már egyre több minden belefér a “csak játszikba”. Ezzel mi a probléma?
2021. jan. 10. 22:40
 20/27 A kérdező kommentje:
18-as ez logikus valamilyen szinten, csak mi az a határ amiről már nem azt fogják mondani, hogy “játszik”? Mert valamelyik gyerek már túl messzire megy..
2021. jan. 10. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!