Miért gondolja mindenki, hogy a kisgyerekek tudatosan nem csinálnak rosszat, és mindig ártatlanok?
A lányom két évesen kezdte a bölcsit, most kiscsoportos ovis.
Én imádom a természetet, az állatokat, a növényeket, a gyerek is úgy lett nevelve, hogy ne akarjon bántani semmit, még egy bogarat se tapposson el, mert ő is él.
Ezzel azt értem el, hogy már többször megverték, ő pedig nem üt vissza, mert én így neveltem... Hiába mondom neki mostmár, hogy igenis üssön vissza, nem védi meg magát. Szóval az én hibám valahol, mindegy, nem ez a lényeg.
Az unokatesójával egy csoportba jár, néha vigyáztam arra a kislányra. Az a gyerek szó szerint gonosz, egy kis g**i, már bocsánat, nincs rá jobb szó. Amikor utoljára itt volt, a tenyerével homlokon csapta az enyémet, azt hitte, nem látom. Előtte kint voltak az udvaron, homokoztak, átmentem az udvar túlsó felébe, mikor visszanéztem azt láttam, hogy a játéktalicskát a kutyák fejéhez akarja vágni. Nem dühből, nem volt oka rá, egyszerűen színtiszta gonoszságból. Több ilyen eset volt, elegem lett, nem is vállalom már, vigyázzon rá a hülye anyja, teszek rá. Az a gyerek minimum szociopata.
15ös, én is ezt csináltam, a gyerekem mègis visszaüt, sőt olyan ügyesen rugdos, hogy focisták megirigyelnék, pedig a kezère se csaptam soha.
Persze, hogy rosszat csinál, persze, hogy direkt csinálja, DE NEM FOGJA FEL, HOGY MENNYIRE!
Ezért mondják, hogy játszik, mert a határokat próbálgatja, nem tudja minek mekkora a súlya, ha meg is teszi, pont olyannak éli meg az odacsapást(fizikai erőszak), mint mondjuk a tiltakozást a sapka ellen. Szabály szabály, nem szabad nem szabad, neki összefolyik.
És igen, az én gyerekem mostanában gyepálják, felháborítónak tartom, hogy az óvónő mindig csak később ér oda, pedig összesen 30an vannak 50 nmen(udvar)..az én megoldásom meg az lett volna, hogy menjünk el együtt a másik gyerek anyjával meg a másik gyerekkel játszóra, és oldjuk fel az ellentétet, másik közegben egymásra utalva egész más számukra a helyzet, de nem voltak vevők a dologra, ott a család is problémás, sajnálom a gyereket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!