Egyes emberek miért távolodnak el rokonuktól-barátjuktól pusztán azért, mert nem dolgozik, hanem segélyen van?
Tehát segélyen van, esetleg mellette nyomat valami bizniszt (seftelés, csempészés stb.). Többször is láttam már ilyet, hogy valaki eltávolodott az ilyen rokonától vagy ismerősétől, esetleg meg is szakította vele a kapcsolatot, mert hogy mi az, hogy nem dolgozik, hanem ingyen él. De alapjában véve mi köze van hozzá?
Én úgy vagyok vele, amíg nem kezd el tőlem kölcsönkéregetni, felőlem úgy és abból él, ahogy és amiből akar. A véleményem persze meglehet róla, de nekem attól még ugyanolyan haver vagy barát marad.
Panaszkodást persze nem hallgatok meg tőle arra vonatkozóan, hogy esetleg nehezen él. És persze vannak szélsőséges kivételek. Ha mondjuk alvilági dolgokban kezd el mozogni, vagy gyanús, hogy lopásokban vagy betörésekben vesz részt, akkor nyilván én is megszakítanám vele a kapcsolatot.
De pusztán az, hogy munka helyett segélyből, és mellette esetleg valami legálisba besorolható extra dologból él, nálam nem ok arra, hogy eltávolodjak tőle, mert akkor az azt jelentené, hogy nem vagyok igaz barát vagy haver.
Ti evvel hogy vagytok?
Ha bizniszen él, az még nem baj. De van az, amikor csak a biznisz. Na az már egy speciális téma.
De meg ha kajakra seftel csempészik (s nem csempézik) meg ilyenek, akkor az már olyan, hogy valakinek már böködi a szemét. Példának okáért most tegyük fel a kérdést, akár bankot is robbanthatna, és a rokonainak ne lehessen megemlegetni, hogy honnét ennyi pénze?
Mondjuk én azt mondanám, hogy ha rokonoknak semmi köze hozzá, hogy kinek honnan van pénze, akkor ahhoz sincs közük, hogy kitől távolodnak el se.
Deviszont az elején csempészést mondtál, a végén meg legálisba sorolható extrát. Az nagyon nem mindegy.
Soha nem vettem zugárustól piát, pedig fogyasztok alkoholt. Ahogy a környezetemben másról sem tudok, hogy vett volna.
De nem is ez a lényeg, hane. az, hogy az ember nem szereti alvilági figurákkal körbevenni magát. Erkölcsi értelemben semmivel sem jobb, ha valaki cigit csempész Ukrajnából, mint ha marijuánát csempészne. A cigi amúgy is károsabb, de nem ez a mérce, hanem az, hogy valami tiltott dologból akar megélni, és még csak nem is érzi, hogy ez problémás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!