Nem örülnétek, ha az élet olyan pontos és kiszámítható lenne, mint egy matematikai egyenlet ?
Úgy értem, a váratlan dolgoktól rosszul vagyok. Nem szeretem a véletleneket.
Matematikában 1+1=2, sajnos az életben nem ilyen egyszerűek a dolgok.
A való életben minden komplex, bonyolult és kiszámíthatatlan.
Nem tudni, mit hoz a holnap. Mi van, ha holnap földrengés, vagy árvíz lesz és elmossa a házamat.
Vagy ha megtámad valaki az utcán.
Olyan sok külső tényező, hatás és ellenhatás van az életben, hogy nagyon nehéz kiszámítani, becsülni, hogy mi fog történni.
Lehet egysíkú lenne az élet így, de én nem tudok felkészülni a váratlan helyzetekre.
És sajnos mindig ott van a hibázás lehetősége.
44-es: " 11 évesen kitaláltam, hogy filmekkel szeretnék foglalkozni - azokkal foglalkozom és imádom.
13 évesen kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni olaszul - megtanultam és Olaszországban élek.
15 évesen kitaláltam, hogy megszerzem a karatéból a fekete övet - megszereztem.
16 évesen kitaláltam, hogy milyen barátot szeretnék - a férjem még felül is múlja ezt az ideált. Ez csak néhány példa, de gondolom érted a lényeget. Ennyit a gondolatmenetedről. Nem mindenki sikertelen. "
Nem mindenkinek jött be az élet úgy, mint neked.
Illetve ezek a leírt dolgaid csak a te mércéd szerint siker, az enyém szerint egyáltalán nem.
Legalábbis ezeket én nem tartom sikernek. Neked lehet, hogy az, nekem nem.
Illetve mi a siker ? Relatív. Mozarthoz, vagy Einsteinhez képest úgyis egy senki maradsz.... Szóval nem kéne így felvágnod...
Ahogy írták előttem, valójában nem válaszolsz senkinek érdemben, konkrét, egyenes kérdésekre sem tudsz választ adni. Egyszerűen rébuszokban beszélsz konkrétumok nélkül.
Ez nem filozofálás, meg metaforák, meg ilyesmi, ez csak ugyanannak a semmitmondó frázisnak az ismételgetése.
Nem vagy olvasott, széleslátókörű és mély gondolatokkal megáldott. Te csak a saját életfájdalmadat próbálod kivetíteni mindenki másra, és mindent és mindenkit hibáztatni a te életképtelenséged miatt.
Ha a siker relatív, akkor miért nem lehet #46 számára siker, ha elérte azokat a célokat, amiket maga elé tűzött és elégedett ezzel? Miért a te értékrended szerint lehet az ő eredményeit sikernek, vagy sikertelenségnek értékelni?
Ha ő nem sikeres, akkor mitől lenne sikeres? Te mitől lennél sikeres?
Kérdező, pont ezt nem érted: minden ember más, más lehetőségei és céljai vannak, ezért nem lehet univerzális szabályokat és sorsokat kitalálni.
Te mondjuk a #44-eshez vagy senki, szóval látod? Szubjektív.
" Ha ő nem sikeres, akkor mitől lenne sikeres? Te mitől lennél sikeres? "
Én egy szóval nem mondtam, hogy sikeres lennék. De ha az lennék, akkor se vágnék fel vele.
" Te mondjuk a #44-eshez vagy senki, szóval látod? Szubjektív."
Igen, egy senki vagyok. Egy szóval nem is mondtam, hogy valaki lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!