Nem örülnétek, ha az élet olyan pontos és kiszámítható lenne, mint egy matematikai egyenlet ?
Úgy értem, a váratlan dolgoktól rosszul vagyok. Nem szeretem a véletleneket.
Matematikában 1+1=2, sajnos az életben nem ilyen egyszerűek a dolgok.
A való életben minden komplex, bonyolult és kiszámíthatatlan.
Nem tudni, mit hoz a holnap. Mi van, ha holnap földrengés, vagy árvíz lesz és elmossa a házamat.
Vagy ha megtámad valaki az utcán.
Olyan sok külső tényező, hatás és ellenhatás van az életben, hogy nagyon nehéz kiszámítani, becsülni, hogy mi fog történni.
Lehet egysíkú lenne az élet így, de én nem tudok felkészülni a váratlan helyzetekre.
És sajnos mindig ott van a hibázás lehetősége.
Úgy értettem, egy matematikai egyenletnek van megoldása.
Az életnek nincs.
És ez rohadtul frusztráló.
Az erdőrengetegben bolyongunk a sötétben..
Sajnos nincs....
Az élet egy megfejthetetlen rejtvény.... Ha közönségesen akarnám megfogalmazni, egy átverés.
Csak negatív példákat hoztál fel. Nem kell ilyen hatalmas dolgokra gondolni, mint hogy megnyered a lottót, hanem holnap kisüt a nap és jó idő lesz, akár a vírus nem terjed nagyon tovább akármi.
Egyébként ez egy buta kérdés. Ki számolhatod így is, csak nem tudod a változókat. Ha pedig tudnád, akkor tudnál jósolni is, nem kellene számolgatni 😁
Szerintem te sem örülnél neki, ha tudnád hogy 2 év múlva meghal a legjobb barátod, valószínűleg nem lenne többé a legjobb barátod, elkezdene rosszabb esetben depresszióba esni. Ha tudnád, hogy a holnapi randevúdon nem fogod megtalálni életed párját, inkább el sem mész? Nagyon unalmas és aggasztó lenne az életed, ha tudnád mi fog történni a következő pillanatban.
Nagyon nem mindegy hogyan képzeled el.
Ha születésnél pontosan le lenne írva, hogy meddig fogsz élni, mikor miben halsz meg, és minden részlete ismert lenne előre az életednek, az gáz lenne. Ha olyan dolgoktól mentesülne az ember, mint a váratlan balesetek, betegségek, lottónyeremény és hasonlók, az nem lenne feltétlenül rossz.
Tehát az egyén továbbra is szabadon tudná alakítani a sorsát
" Szerintem te sem örülnél neki, ha tudnád hogy 2 év múlva meghal a legjobb barátod, valószínűleg nem lenne többé a legjobb barátod, elkezdene rosszabb esetben depresszióba esni. Ha tudnád, hogy a holnapi randevúdon nem fogod megtalálni életed párját, inkább el sem mész? Nagyon unalmas és aggasztó lenne az életed, ha tudnád mi fog történni a következő pillanatban "
De annak örülnék, hogy nem ér engem váratlanul, fel lennék, készülve rá lelkileg.
És az izgalmasság és frusztráció helyett inkább választom a stabil, de biztos unalmast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!