Nem örülnétek, ha az élet olyan pontos és kiszámítható lenne, mint egy matematikai egyenlet ?
Úgy értem, a váratlan dolgoktól rosszul vagyok. Nem szeretem a véletleneket.
Matematikában 1+1=2, sajnos az életben nem ilyen egyszerűek a dolgok.
A való életben minden komplex, bonyolult és kiszámíthatatlan.
Nem tudni, mit hoz a holnap. Mi van, ha holnap földrengés, vagy árvíz lesz és elmossa a házamat.
Vagy ha megtámad valaki az utcán.
Olyan sok külső tényező, hatás és ellenhatás van az életben, hogy nagyon nehéz kiszámítani, becsülni, hogy mi fog történni.
Lehet egysíkú lenne az élet így, de én nem tudok felkészülni a váratlan helyzetekre.
És sajnos mindig ott van a hibázás lehetősége.
11 évesen kitaláltam, hogy filmekkel szeretnék foglalkozni - azokkal foglalkozom és imádom.
13 évesen kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni olaszul - megtanultam és Olaszországban élek.
15 évesen kitaláltam, hogy megszerzem a karatéból a fekete övet - megszereztem.
16 évesen kitaláltam, hogy milyen barátot szeretnék - a férjem még felül is múlja ezt az ideált.
Ez csak néhány példa, de gondolom érted a lényeget. Ennyit a gondolatmenetedről. Nem mindenki sikertelen.
Kár, hogy béna vagy hozzá. Olvass valódi filozófusoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!