Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem örülnétek, ha az élet...

Nem örülnétek, ha az élet olyan pontos és kiszámítható lenne, mint egy matematikai egyenlet ?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a váratlan dolgoktól rosszul vagyok. Nem szeretem a véletleneket.

Matematikában 1+1=2, sajnos az életben nem ilyen egyszerűek a dolgok.

A való életben minden komplex, bonyolult és kiszámíthatatlan.

Nem tudni, mit hoz a holnap. Mi van, ha holnap földrengés, vagy árvíz lesz és elmossa a házamat.

Vagy ha megtámad valaki az utcán.

Olyan sok külső tényező, hatás és ellenhatás van az életben, hogy nagyon nehéz kiszámítani, becsülni, hogy mi fog történni.

Lehet egysíkú lenne az élet így, de én nem tudok felkészülni a váratlan helyzetekre.

És sajnos mindig ott van a hibázás lehetősége.

2021. jan. 2. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:
Aki értő szemmel olvassa, az érti, 40-es. De ahhoz intelligencia kellene, hogy valaki megértse a mondandómat.
2021. jan. 2. 20:27
 42/75 A kérdező kommentje:
Szeretek filozofálni, metaforákat használni.
2021. jan. 2. 20:28
 43/75 A kérdező kommentje:
De látom, titeket is beszippant az írásom, máskülönben nem válaszolnátok, kommentelnétek.
2021. jan. 2. 20:29
 44/75 anonim ***** válasza:

11 évesen kitaláltam, hogy filmekkel szeretnék foglalkozni - azokkal foglalkozom és imádom.

13 évesen kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni olaszul - megtanultam és Olaszországban élek.

15 évesen kitaláltam, hogy megszerzem a karatéból a fekete övet - megszereztem.

16 évesen kitaláltam, hogy milyen barátot szeretnék - a férjem még felül is múlja ezt az ideált.

Ez csak néhány példa, de gondolom érted a lényeget. Ennyit a gondolatmenetedről. Nem mindenki sikertelen.

2021. jan. 2. 20:29
 45/75 anonim ***** válasza:
49%

Kár, hogy béna vagy hozzá. Olvass valódi filozófusoktól.

2021. jan. 2. 20:30
 46/75 A kérdező kommentje:
Higyjétek el, sokkal bugyutább kérdések is vannak itt Gyakorin, én legalább próbálok mély és komoly dolgokról írni.
2021. jan. 2. 20:30
 47/75 A kérdező kommentje:
Ez mélylélektan, hiába próbáljátok elbagatellizálni. Szerintem az Élet sokkal több, annál, mint ahogy mi a Földön, a saját szemszögünkből megtapasztaljuk.
2021. jan. 2. 20:32
 48/75 anonim ***** válasza:
Csak nem tudod ezt csinálni, mert nem értesz alapvető dolgokhoz. Mint írtam, olvass valódi filozófusoktól, akik nem olyan szűklátókörűek, mint amilyen te vagy, aki csak a saját butaságait mantrázza.
2021. jan. 2. 20:33
 49/75 A kérdező kommentje:
Mindenki csak rohan az életben. De elgondolkoztatok úgy komolyan, hogy mégis mi ez az Élet ? Vagy hogy mi a célja ? Mi a rendeltetésetek ? Mert ezekre ha nem tudjátok a választ, nincs is értelme az életeteknek.
2021. jan. 2. 20:34
 50/75 anonim ***** válasza:
Az élet célja és a személy rendeltetése az, amit kitalál magának. Én megtaláltam a saját életem céljait és motivációit. Ezek mindenkinek mások, mert amik engem boldoggá tesznek, azok téged nem (feltétlenül).
2021. jan. 2. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!