Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem örülnétek, ha az élet...

Nem örülnétek, ha az élet olyan pontos és kiszámítható lenne, mint egy matematikai egyenlet ?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a váratlan dolgoktól rosszul vagyok. Nem szeretem a véletleneket.

Matematikában 1+1=2, sajnos az életben nem ilyen egyszerűek a dolgok.

A való életben minden komplex, bonyolult és kiszámíthatatlan.

Nem tudni, mit hoz a holnap. Mi van, ha holnap földrengés, vagy árvíz lesz és elmossa a házamat.

Vagy ha megtámad valaki az utcán.

Olyan sok külső tényező, hatás és ellenhatás van az életben, hogy nagyon nehéz kiszámítani, becsülni, hogy mi fog történni.

Lehet egysíkú lenne az élet így, de én nem tudok felkészülni a váratlan helyzetekre.

És sajnos mindig ott van a hibázás lehetősége.

2021. jan. 2. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
100%

Most eszembe jutott az egyik matek felmérőnk 12.-ben.

Az egyik feladatnál a 30 diákkból csak 4-nek jött ki egyforma eredmény...

2021. jan. 2. 19:05
 12/75 anonim ***** válasza:
100%
Fú, ez borzalmasan hangzik.
2021. jan. 2. 19:09
 13/75 anonim ***** válasza:
100%
De hát pont olyan kiszámítható. Mint egy 28-ad rendű, 300 ismeretlenes differenciálegyenlet rendszer.
2021. jan. 2. 19:11
 14/75 anonim ***** válasza:
100%

Költözz Észak-Koreába! Annál kiszámíthatóbb ország nincs a világon!

Egy észak-koreai steamertől egyszer megkérdezték, hogy nem furcsa-e neki, hogy a világ legkeményebb diktatúrája kellős közepén él. Ő csak annyit mondott, hogy ebből semmit sem érez. Neki szabad volt Internetet használni, ha kiment éjszaka az utcára, nem kellett azon aggódnia, hogy meglopják és még a coronavírus sem fenyegette. Azt is mondta, hogy Észak-Koreában az élet kiszámítható: megszületsz, dolgozol, találkozol a barátaiddal és a végén meghalsz.

Ennyi. Semmi felesleges aggodalom. Csak egyetlen út létezik, nincsenek mellékvágányok. Az élet bonyolult döntései miatt sem kell lefárasztanod magad (pl. hogy milyen hajviseletet akarsz hordani) - ezekről ugyanis a Bölcs Vezér már döntött, neked csak követned kell az előre kijelölt utat.

2021. jan. 2. 19:11
 15/75 A kérdező kommentje:

" Most eszembe jutott az egyik matek felmérőnk 12.-ben.

Az egyik feladatnál a 30 diákkból csak 4-nek jött ki egyforma eredmény."

Kedves 11, én nem arról beszéltem, hogy milyen a nehézsége a matematikai egyenletnek.

Hanem hogy van biztos megoldása, megfejtése. Akkor is ,ha te nem tudod megoldani.

Nos, az életet se megfejteni nem tudod, se megoldása nincs.

2021. jan. 2. 19:12
 16/75 anonim ***** válasza:
100%

"Matematikában 1+1=2"

Hát nem azért mondom, de a Matematika némileg összetettebb dolog, ha tovább jutsz az általános első osztályon...

17/75 anonim ***** válasza:
100%

“ Az egyik feladatnál a 30 diákkból csak 4-nek jött ki egyforma eredmény...”

Kérdés, hogy az a 4 egyforma a helyes volt-e.

18/75 A kérdező kommentje:

14: Nem költözöm Észak-Koreába. Ott se minden kiszámítható.

Attól még, hogy egy elmebeteg diktatúra van ott, ott is ugyanolyan képlékeny az élet, mint a világ többi részén.

2021. jan. 2. 19:14
 19/75 anonim ***** válasza:
89%

Elviselhetetlen lenne. Olyanok lennénk, mint valami gépalkatrészek. Szerintem van szabad akarat - és nem mondanék le róla. az adja az emberi méltóságot. Nehéz, tragikus a létezés - de mégis...

így emberi az élet.

2021. jan. 2. 19:15
 20/75 anonim ***** válasza:
Esélytelen lenne. Egyébként érdekes mód, boldog, sikeres és elégedett embertől sose hallottam vagy olvastam ilyen agymenést.
2021. jan. 2. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!