Hogyan jöttél rá, hogy mi az a munka, amit szívesen csinálsz?
Teljesen random. Én eleinte mást tanultam, amit szintén az érdeklődésemre építettem, de mondhatni, a munka jellege nem volt való nekem, csak maga az infó tűnt érdekesnek, ami hozzá kellett (túl emberközpontú volt). Aztán az egyik nem annyira szakmai tárgyunknál éreztem, hogy jé, ez tök érdekes és már a nyolcadik órája szórakozok vele kíváncsiságból/kedvtelésből. Aztán elvégeztem végül ezt a szakot, de egy percet sem dolgoztam a szakmámban, inkább elkezdtem egy másik képzést, ami már azzal volt kapcsolatos, ami érdekelt, mellette meg igyekeztem úgy állást keresni, hogy közel maradjak a területhez. És valahogy így alakult.
Azóta ha valaki köpköd az alapozó tárgyaira az egyetemen, mindig előszedem ezt a példát. Nekem ha anno nem tanítanak statisztikát és adatvizualizációt, biztos, hogy benn rohadtam volna egy olyan szakmában, amit nem is szeretek csinálni. Pedig gyerekkorom óta szentül hittem, hogy az a terület a legjobb nekem, ezt meg sokáig nem létezőnek kezeltem, mert úgy gondoltam, én meg az egyetemi matek/infó két teljesen különböző világ... A francokat!
A fő csapásirány mindig megvolt.
Valahogy kiskorom óta adott volt, hogy milyen terület érdekel, nem is merült fel soha, hogy valami egész más legyek. Aztán az egyetemen kristályosodott ki a pontos szakirány és ebben helyezkedtem el. A munka világában az első pár év után már csak annyit finomodott, hogy nem feltétlenül szakértő akarok lenni ha nem vezető a szakterületemen
Eleinte a túlélés és a megalkuvás vezérelt: mi fizet elég jól, és mi az, ami még valamennyire érdekel is, vagy kevésbé rossz csinálni.
Aztán amikor vállalkozóvá váltam, már nem volt kompromisszum: hamar kiderült, mi érdekel, és mihez van tehetségem is. Hogy a klasszikus idézzem: "hamar eljött az igazság pillanata".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!