Az olyan embernek, aki utálja a macskákat, milyen más tulajdonságai vannak még ezen kívül?
Nagyon egyetértek utolsóval. Én is azt (IS) szeretem a macskákban, hogy az ő döntése, hogy szeret-e. Nem azért szeret, mert uralkodok rajta, mert én parancsolok, én vagyok a gazda, vagy mert enni adok neki, hanem mert ő a saját szívéből úgy döntött hogy szeret, szinte mint egy szülőt. Ezért is nagyon értékes egy macska szeretete. Nagyon tud szeretni egy macska. Nagyon hűséges, ragaszkodó és hálás állat, hogyha szeretettel, játékosan, az igényeinek megfelelően nevelték. Azt is észrevettem, hogy a macska kiskorában választ, hogy melyik ember a legszimpatikusabb neki pl. a családból, és ahhoz ragaszkodik a legjobban. És ráadásul nagyon viccesek és váratlan dolgokkal tudnak meglepni. Csodálatos állatok.
A kérdésre is válaszolva, szerintem többnyire (de láttam már kivételt(!)) az az ember szereti a macskát, aki szereti a szabadságot, annyira, hogy másoknak is megadja. És aki nem mindenáron uralkodni akar, nem a saját akaratát akarja mindenáron érvényesíteni, hanem tiszteli, hogy a másiknak is van akarata, és azt szereti, ha az élőlények inkább egymás mellett élnek, mintsem hierarchiában.
24
Nem a szerelemről beszélek, ami - mint tudjuk - vak (és teljesen hülye), hanem a valódi szeretetről és tiszteletről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!