Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szemétség, ha nem szeretnék...

Szemétség, ha nem szeretnék többé mentális beteg emberekkel barátkozni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mi van velem, de komolyan úgy érzem, hogy egyre több és több ilyen jellegű emberekkel ismerkedem meg.

Megmentő komplexusom van, (vagy valami ilyesmi) nagyon szeretnék segíteni minden szomorú vagy beteg embernek, de már kezd elegem lenni, hogy az egész energiámat beléjük fektetem. Úgy érzem, hogy lehúznak engem szellemileg és inkább már menekülhetnékem van, de ez sem mindig jön össze, mert sajnálom őket és "feláldozom" magamat értük.

Ebben az esetben elkönyvelhető, hogy egy szemét önző ember vagyok, ha eltiltom magamat tőlük? Tippek esetleg, hogy hogyan engedjem el őket könnyebben? Bűntudatom lenne az bőven...

2020. dec. 13. 08:02
A kérdező szavazást indított:
Szemét vagy
Nem vagy az
35 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem az.

Arra vannak a pszichologusok, pszichiaterek.

2020. dec. 13. 08:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Valójában te is beteg vagy, segítségre lenne szükséged. Nagy valószínűséggel családi mintázatok, vagy a nagyon közeli környezetedben tapasztaltak miatt vagy ilyen. Egyszerűen ilyen jellegű kapcsolatokhoz vagy hozzászokva, így érzed jól magad. Pontosabban nem jól érzed magad, de ez egy ismerős, tehát kiszámítható és biztonságos terep a számodra. Ezért mész bele újra és újra ilyen jellegű emberi kapcsolatokba, mert ez neked így kényelmesebbnek tűnik.
2020. dec. 13. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Azokkal barátkozol, akikkel Te szeretnél. Senkinek nem kell megfelelned ilyen téren.

Nekem is volt megmentő komplexusom, de ezek a kapcsolatok csak lehúztak. Nekik segítő szakemberre van szükségük, nem olyan önértékeléssel küszködő barátokra, akik lelkiismeretfurdalásból vannak velük.

2020. dec. 13. 11:14
 4/12 A kérdező kommentje:
2# ezt nem tagadom.
2020. dec. 13. 12:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4 Hát akkor gratulálok, megtetted az első lépést, felismerted a problémát. Most itt az ideje változtatni.
2020. dec. 13. 12:46
 6/12 A kérdező kommentje:
Igazából ezt csinálom már 1-2 hete. Lassan, de biztosan.... Köszi :)
2020. dec. 13. 12:55
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
Ez nem 1-2 hét, nem is 1-2 hónap alatt fog megváltozni. Inkább ilyen 1-2 éves távlatban kellene gondolkozni. Persze függ attól, hogy milyen mélyen van a probléma gyökere.
2020. dec. 13. 14:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Erre bizony fel kell készülnöd, mert a mai korosztályban ez nagyon gyakori most.
2020. dec. 13. 14:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Szoktam ilyen nevelési program mintákról olvasni, tudatalatti minta megváltoztatás stb. Meg lehet változtatni, kérdés, hogy milyen gyorsan. Valaki pár hónap alatt javulást ér el.
2020. dec. 13. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Én magam is mentális betegséggel küzdök, teljesen megértem amit írsz és ez nem várható el egy lelkileg egészséges embertől.
2020. dec. 19. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!