Barátkoznátok egy mentális beteg lánnyal?
Az attól függ, hogy te mit értesz a "mentálisan beteg" kifejezés alatt?
Mennyre beteg? Miért? Gyógyítható-e a betegsége?
Barátkozhatsz, de azt tudnod kell, hogy a nagyon súlyosan sérült, lelkileg nagyon beteg ember meglehetősen megterhelő. Neki segítségre van szüksége; bizonyos problémákkal élő ember (pl. egy súlyosn traumatizált) nagyon nehezen érinthető meg lelkileg, sokszor fizikailag is. Ha te magad is problémás vagy, lehet, hogy könnyebben találtok egymásra, csak az a kérdés, hogy a barátság alapja a közös betegség és a panaszkodás kesz, vagy valami más. Az utóbbi esetben van esély tartós barátságra.
Szerintem belefér.
Lehet keresned kellene hasonló betegséggel küzdőknek csoportot,mint az anonimalkoholisták klubja.
De mindenképp kell, hogy valakiben megbíz és támogasson. Én mindenesetre írtam és ha tudok segítek.
Nem, egyértelműen kerülném, a városunkban is van egy mentális beteg idős asszony, aki egész nap folyamatosan beszél, úgy, hogy nincs körülötte senki.
Egyszer segíteni akartam neki, és minden csúnyát mondott, meg is akart verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!