Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan aki az egyetem...

Van olyan aki az egyetem miatt lett mentálisan beteg és beleőrült?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet belőle kijönni?

Gondolok itt a depresszióra, poszttraumás stresszre, önértékelési zavarokra, stb.

2020. jan. 29. 01:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%

Én egyszerűen haszontalannak érzem magam az egyetemen, főleg vizsgaidőszakban. Ilyenkor teljesen lezüllök, nem mozgok, rosszul eszem, a bezártságtól csökken az önbizalmam és a szociális készségem.

Dolgozni szeretek, nagyon jó a melóm, ezzel kapcsolatos a képzésem is, pont ezért esik nehezemre a tölteléktárgyakat benyalni (egyáltalán elolvasni is).

A mozgást szokták javasolni ilyenkor. Én hívő vagyok, az imádkozás is jót tesz. Jézus szeret téged :)

26F

2020. jan. 29. 02:45
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
Én tudok egy ilyen emberről, az egyik ismerősünk fia. Megkattant az egyetem alatt, állítólag azért, mert a szülei mindent ráerőltettek.
2020. jan. 29. 08:11
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
En a stressztől fizikai tuneteket (fajdalmat) produkáltam. Es mivel nem szokvanyos helyen volt, pl gyomorfajdalom, hogy egyertelmuen ramondhato a stressz, így orvosról orvosra jártam kb egy évig, az egyetem utolsó évében. Aztan befejeztem az egyetemet és kiderült hogy csak pszichikai tüneteim voltak. Termeszetesen mindig minden leletem negatív lett, már nagy betegsegeket sejtettem, de arra nem vizsgaltak meg sehol. Ekozben az évben a fajdalom miatt sorra tömtem magamba a fajdalom csillapítót, naponta kettőt, es sorra kaptam az antibiokat is. A szervezetem nagyon offon volt már, és minél idegesebb voltam annal jobban fajt. Sokszor egesz nap sírtam, nem aludtam, es arra gondoltam erre csak a halal a megváltás, az orvosok se segítenek rajtam. Ezt csinálja az egyetem a gyengekkel sajnos. Volt egy kisebb féléves tortúrám is, az a suli legelejen volt, akkor is minden helyre elmentem, mert az egész hasam fájt. Az is csak a stressz miatt volt, nyomnelkul eltűnt mikor már a sokadik orvos elmondta hogy semmi bajom. Én elvegeztem az egyetemet, es tovabb is tanulok szeptembertol, de megprobalok ennyi szenvedes utan majd mashogy hozza allni, mert mar biztosra tudom hogy a fájdalmam a stressz okozza.
2020. jan. 29. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Előtte is voltak problémáim, de ez csak rátett.

Több vizsga miatt is öncsonkítottam, teevezgettem öngyilkosságot.

A mai nap után meg is fogom tenni.

2020. jan. 29. 12:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Főiskolai kudarcoktól elég mély depresszióba estem, ki is buktam. Utána másfél évig szedtem antidepit.
2020. jan. 29. 13:40
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Négyes, és az mire jó? Pszichológus, esetleg gyógyszer szedés vagy suli váltás? Azert ez kicsit túlzás.
2020. jan. 29. 13:54
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6 Hova váltsak, ha az utolsó tárgyam lett volna, és emiatt nem diplomázom? :))) Amikor szakmai gyakorlatra is felvettek. (Nálunk előfeltétele minden tárgy megléte)

Dokihoz meg jártam, csak ott hagyott ő is, mint a sz*rt. Folyton lemondott, meg ilyenek.

Én értem, hogy segíteni akarsz, de már nem először akarok meghalni, és ha mindig ezzel szembesülök, akkor talán élnem sem érdemes.

2020. jan. 29. 14:54
 8/13 anonim ***** válasza:
25%

Hát ilyen akaratgyengen végülis ja, minek? Én magamtol akartam halasztani egy félévet hogy príma legyen a diplomamunkám, viszont rabeszeltek hogy jó lesz ez így, adjam le. Hat jobb lett volna ha foglalkozom vele még egy ideig, es nem is kestem volna sehonnan, mert pontosan a szakom fele csúszott az egyetemmel legalabb egy félévet.

Én mondjuk nem szívesen lennek benne a hírekben úgyy hogy meghalt az xyz egyetemen tanuló férfi/nő, mert csúszott volna az egyetemen egy tárgy miatt. Irtó gáz és rohejes, rohejesebb mint siman csúszni.

Jah, meg egy pszichológus nem vált be neked, mert egy lúzer, es máris téged temetni kell miatta...haha, valaki az ötödik pszichót fogyasztja mire megtalálja az igazit.

2020. jan. 29. 15:21
 9/13 A kérdező kommentje:

#7 30 év múlva totál nem fog érdekelni mennyit csúsztál anno az egyetemen, ez az egy félév pluszba meg főleg nem számít. Menj el dolgozni következő félévben addig és csak azt a tárgyat vedd fel ami nem sikerült, esetleg kezd el a szakdolgozatot írni. Készülj hétről hétre belőle konzultálj. Tudom baromi nehéz a sok pofára esés után, de meg tudod csinálni.

Melyik szakra jársz? Melyik egyetem?

2020. jan. 29. 15:48
 10/13 anonim ***** válasza:
93%
nekem étkezési zavarom lett... és még nem tudtam belőle kijönni
2020. jan. 29. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!